Vodimo vas u jedan skriveni food truck u Zagrebu. Evo što se tamo jede i koliko košta

Foto: Hana Kajari/Index

AJUNI FOOD TRUCK je novo fast food mjesto u Zagrebu koje nećete tako lako pronaći, ali ako znate gdje je u Zagrebu stara tvornica i kompleks Katran, Ajuni je ondje, odmah iza ugla.

"Ajuni Food truck rezultat je strastvenih ljubitelja hrane koji se okupljaju, hrabro odlučujući promijeniti karijeru, ispuniti zaboravljeni san i podijeliti svoje talente s drugima. Za jedinstvenu aromu i okuse zaslužne su tajne začinjavanja i vjernost izvornim autentičnim recepturama - sve je svježe i spremno za vaša usta. Pronađite nas u Radničkoj i pogledajte što sve radimo", stoji na njihovom webu, gdje su pojasnili i što uopće znači Ajuni. Na Bliskom istoku, ayuni znači nježno, može se i protumačiti kao oči moje, objašnjavaju. 

Je li nam Ajuni nježno podraškao nepce?

Kako bismo se uvjerili o čemu je riječ, posjetili smo Ajuni i probali što nude. Pogledali smo im jelovnik i primijetili da cijene nisu baš niske. Punjene lepinje koštaju između 7 i 9 eura, a prilozi između 2.50 i 6 eura.

Odlučili smo probati malo od svega pa smo izabrali platu koja uključuje dvije salate, dvije vrste mesa, mudžadara rižu, njihovu specijalnu lepinju i ledeni čaj. Sve zajedno je koštalo 12.90 eura. S obzirom na to da je ovo istočna kuhinja, piletina nije bila začinjena onoliko koliko smo mislili, ali to nam se i svidjelo. Bila je više slatka i mekana.

@index.hr Ako volite bliskoistočnu hranu, ovaj food truck bi vam se mogao svidjeti #ajuni #foodtruck #food #radnicka #zagreb #hrana #foodtiktok #indexhr #foryou #foryoupage #fyp ♬ original sound - Index.hr

Mudžadara riža, koja je kombinacija leće i riže, bila je malo previše začinjena za naš ukus pa ju nismo svu pojeli. Mesne okruglice koje su mješavina junetine, janjetine i biljnih začina su bile jako dobre, hrskave izvana i mekane iznutra. Za kraj, lepinja od sezama i češnjaka. Moramo priznati, kao pravi Balkanci - ovo nam je bilo favorit!

>> Imamo recept za mudžadaru, začinjenu bliskoistočnu rižu s lećom i karameliziranim lukom

Od salata smo probali klasičnu salatu od kupusa i rajčice te salatu od mrkve. Ona je bila baš dobra, s brusnicama i malim komadićima limuna u kori. Desert smo dobili na račun kuće i baš smo bili oduševljeni. Bio je to puding od vanilije s mljevenim kokosom, sirupom od nara i bademom. Nije bilo preslatko, a dosta se osjetio šipak.

Ajuni Food Truck radi od ponedjeljka do petka od 11 do 18 sati. Pitali smo vlasnika jesu li ovdje trajno i rekli su nam da planiraju biti ovdje duže vrijeme pa ako ste u blizini Radničke, potražite ovaj žuti Food Truck!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.