LEDENI VJETAR, klasičan desert od beze kora, kreme od vanilije, slatkog vrhnja i voća mnogi obožavaju, a s obzirom na to da na tržnicama ima sve više voća, sada je pravo vrijeme za pripremu ovog mnogima omiljenog deserta.
Na njega nas je podsjetila naša čitateljica Slađana Minić Ex Bogojević, koja je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila fotografije svog ledenog vjetra koje su odmah osvojile nas, ali i druge čitatelje u grupi.
Za njezin ledeni vjetar svi imaju riječi hvale, a pitali su ju i kako to ona radi kore da ispadnu tako lijepe. "Koru pečem jednu u velikom plehu pa prerežem na tri dijela. Bitno je dobro umutiti bjelanjke, prvo bez ičega, pa tek onda postepeno dodavati šećer. A sušiti se treba sat vremena na 150 stupnjeva i onda još sat vremena u zatvorenoj pećnici, bez da otvarate", dala je savjet Slađana.
Iako ga naša čitateljica nije podijelila, mi imamo jedan provjereno dobar recept za ledeni vjetar, s detaljnim videom koji će vam olakšati pripremu. Iako je naš savjet da koristite jagode, banane i kivi, voće po izboru je također dobar izbor, a cijeli recept pronađite ovdje.
Ako ste početnici u kuhinji ili vam se jede ledeni vjetar, a nemate previše vremena za njegovu pripremu, ovdje ćete pronaći recept za lažni ledeni vjetar bez jaja i pečenja kora, gotov u samo 15 minuta, za koji vam je potrebno samo devet sastojaka.