PLACe Market uskoro se vraća na Dolac i u Split, znamo kada sve počinje

Foto: PLACe market FB

DOLASKOM proljeća najavljen je i povratak gastrofestivala PLACe Market na zagrebačku tržnicu Dolac. "Od 11.4. svaki sunčani petak na Dolcu u Zagrebu, od 19.4. svaku sunčanu subotu na Pazaru u Splitu", napisali su na društvenim mrežama.

Na Dolcu počinje 11. travnja, a na splitskom Pazaru 19. travnja

Prvo ovogodišnje izdanje održat će se 11. travnja od 18 sati, a ovaj će se put nuditi tradicionalni specijaliteti poput skradinskog rižota, purice s mlincima, soparnika, punjenih paprika, steakova, tjestenine, srdela, brudeta od hobotnice i sushija. Među novitetima, ove će se sezone naći i ekipa koja će raditi punjeni krumpir, inače poznati engleski street food specijalitet.

<< Petkom se opet kuha na Dolcu. Provjerili smo što se jede, nude i pohanu sarmu

Nakon 11. travnja, druženje uz hranu na tržnici nastavit će se svakog sunčanog petka, sve do 11. srpnja. Tada kreće ljetna pauza, a povratak gastrofestivala očekuje se početkom rujna. Osim na zagrebačkom Dolcu, PLACe Market subotom se održava i na splitskom Pazaru, a tamo počinje 19. travnja.

Kako saznajemo, imena svih novih chefova i restorana koji stižu na PLACe Market, objavit će uskoro. Do sada su sudjelovali neki od naših poznatih chefova poput Igora Gudca iz zagrebačkog Brooma, Melkiora Bašića koji je široj publici poznat iz emisije Masterchef, te Marija Mandarića i njegovog tima iz zagrebačkog Noela.

Mi smo na prošlogodišnjem zimskom izdanju isprobali sva jela - poput Bašićevog rižota od pivca, pohane sarme, azijskog street fooda, a najveći se red stvarao ispred koluta sira s tjesteninom zagrebačkog Al Dentea.

<< Isprobali smo što se sinoć kuhalo na Dolcu. Evo dojmova i cijena

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.