Zbog viralnog recepta za salatu na Islandu je zavladala nestašica krastavaca

Foto: Shutterstock

AKO IMATE TikTok, sigurno vam je barem jednom iskočio video tipa koji jede krastavce i s njima kreira različite recepte. Riječ je o tiktokeru Loganu Moffittu, 23-godišnjem Kanađaninu koji eksperimentira s novim okusima i od krastavaca priprema razna jela, a upravo se njega smatra "krivcem" za nestašicu krastavaca na Islandu.

>> Krastavac je trenutno najpopularnija namirnica na internetu, i to zbog ovog tipa

Zbog njegovih recepata krastavac je postao najviralnija namirnica, a priprema ga u raznim kombinacijama - s krem-sirom, paprikama, vrhnjem, lukom, cheddarom, slaninom, raznim umacima i preljevima. Najpopularniji je recept za salatu od naribanih krastavaca sa sezamovim i čili uljem, češnjakom i rižinim octom.

@logagm

New cucumber recipe alert🚨

♬ original sound - Logan

Potražnja za krastavcima se udvostručila

Na Islandu je ova salata postala toliko popularna da je zbog nje porasla potražnja za krastavcima, a islandski supermarketi našli su se u problemu jer nisu mogli doći do toliko krastavaca. BBC News piše da se potražnja za krastavcima na Islandu čak i udvostručila.

Glavni "krivac", ako se pita Islanđane, upravo je ovaj tiktoker koji broji više od šest milijuna pratitelja jer je zavladala nestašica i drugih namirnica koje koristi u receptu. Ipak, islandski farmeri koji godišnje proizvedu oko 2000 tona krastavaca nadaju se da će se situacija vratiti u normalu kroz tjedan dana.

@logagm

Probably one of my fav cucumber recipes

♬ original sound - Logan
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.