Krumpir salata koja se desetljećima jede u Njemačkoj, a skroz je drugačija od naše

Foto: Shutterstock

KRUMPIR salata čest je prilog u mnogim zemljama, a nas se posebno dojmila ona koju pripremaju Bavarci u Njemačkoj. Radi se o laganoj, a bogatoj verziji salate od krumpira kojoj sastojci daju svježinu. Za razliku od teških salata s majonezom i vrhnjem, ova verzija je lagana i puna svježih okusa - dodaju se rotkvice, krastavci i svježi vlasac.

Krenut ćemo odmah na sastojke, a salatu preporučujemo i kao brzi gablec na poslu - zbog krumpira je svakako zasitna!

Potrebni sastojci

Evo što će vam sve trebati.

  • krumpir
  • luk
  • povrtni temeljac
  • bijeli vinski ocat
  • rotkvice
  • krastavac
  • svježi vlasac
  • maslinovo ulje
  • senf
  • sol i papar

Kako se priprema

Skuhajte krumpir u kori pa ga ocijedite i ogulite. Narežite ga na trakice, pa dodajte na trakice narezan luk i dobro promiješajte. U malom loncu zakuhajte pola octa, pa prelijte preko krumpira. Ostavite da odstoji, a za to vrijeme pomiješajte ostatak octa s uljem, senfom, soli i paprom. Krumpirima dodajte krastavac, rotkvice i vlasac i pomiješajte s umakom. Prije posluživanja ohladite.

Detaljan recept nalazi se ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.