KRUMPIR salata čest je prilog u mnogim zemljama, a nas se posebno dojmila ona koju pripremaju Bavarci u Njemačkoj. Radi se o laganoj, a bogatoj verziji salate od krumpira kojoj sastojci daju svježinu. Za razliku od teških salata s majonezom i vrhnjem, ova verzija je lagana i puna svježih okusa - dodaju se rotkvice, krastavci i svježi vlasac.
Krenut ćemo odmah na sastojke, a salatu preporučujemo i kao brzi gablec na poslu - zbog krumpira je svakako zasitna!
Potrebni sastojci
Evo što će vam sve trebati.
- krumpir
- luk
- povrtni temeljac
- bijeli vinski ocat
- rotkvice
- krastavac
- svježi vlasac
- maslinovo ulje
- senf
- sol i papar
Kako se priprema
Skuhajte krumpir u kori pa ga ocijedite i ogulite. Narežite ga na trakice, pa dodajte na trakice narezan luk i dobro promiješajte. U malom loncu zakuhajte pola octa, pa prelijte preko krumpira. Ostavite da odstoji, a za to vrijeme pomiješajte ostatak octa s uljem, senfom, soli i paprom. Krumpirima dodajte krastavac, rotkvice i vlasac i pomiješajte s umakom. Prije posluživanja ohladite.
Detaljan recept nalazi se ovdje.