Klavijaturist grupe The Cure objavio da se bori s rakom posljednjih godinu dana

Foto: Profimedia

Klavijaturist grupe The Cure Roger O'Donnell objavio je da se bori s rakom krvi. Glazbenik je na društvenim mrežama napisao da mu je vrlo rijedak i agresivan oblik limfoma dijagnosticiran prošle godine i da je od tada podvrgnut liječenju.

"U rujnu prošle godine dijagnosticiran mi je vrlo rijedak i agresivan oblik limfoma. Nekoliko mjeseci sam ignorirao simptome, ali sam konačno otišao liječniku i rezultat biopsije bio je poražavajući. Završio sam 11 mjeseci liječenja kod najboljih stručnjaka na svijetu, tražio sam druga mišljenja kod timova koji su razvili lijekove koje sam primao.

Koristila mi je najnovija imunoterapija i lijekovi koji su prvi put korišteni prije 100 godina. Posljednja faza liječenja bila je radioterapija koja je ujedno bila i jedna od prvih razvijenih terapija protiv raka", napisao je.

Dao je savjet obožavateljima

Dodao je kako je liječenje bilo uspješno. "Dobro sam i prognoza je nevjerojatna. Ludi ubojica sa sjekirom pokucao je na vrata, ali mu nismo odgovorili", napisao je.

Savjetovao je obožavateljima da potraže pomoć ako vide ikakve simptome. "Rak se može pobijediti, ali ako vam se dovoljno rano dijagnosticira, imate mnogo veće šanse, tako da sve što mogu reći je da idete na pregled ako imate i najmanje simptome", napisao je. 

O'Donnell se prošlog studenog morao povući s latinoameričke turneje grupe The Cure, navodeći tada da je to zbog zdravstvenih razloga.

Nastupali u Hrvatskoj prije dvije godine

Predvođen Robertom Smithom, rock bend The Cure osnovan je u Crawleyu 1970-ih, a O'Donnell im se pridružio tijekom 1980-ih. Prethodno je napustio grupu u dva navrata, 1990. i 2005. No, 2011. ponovno se pridružio bendu. Godine 2019. članovi su primljeni u Kuću slavnih rock and rolla.

Nastupali su i u Areni Zagreb u listopadu 2022. godine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.