Mlada Francuskinja privukla je pažnju u Emily u Parizu. Evo tko je Thalia Besson

Foto: Press

Ovoga tjedna izašao je drugi dio četvrte sezone popularne Netflixove serije Emily u Parizu. U novim epizodama pojavljuju se novi glumci, koji dosad nisu glumili u seriji, a među njima je i nova zaposlenica agencije Grateau. 

Riječ je o Genevieve, kćeri koju je Sylvijin (Philippine Leroy-Beaulieu) suprug dobio u prethodnoj vezi. Nju je utjelovila 23-godišnja Thalia Besson. 

Genevieve napušta New York i seli se u Pariz, gdje joj Sylvie ponudi posao u svojoj agenciji. S obzirom na to da glumi Amerikanku, Genevieve se brzo sprijatelji s Emily Cooper (Lily Collins). 

Tko je Thalia Besson?

Otac 23-godišnje Thalije Besson je francuski redatelj, scenarist i producent Luc Besson. Neki od poznatih filmova koje je radio su Peti element, Léon i Veliko plavetnilo. Bio je u braku s Milom Jovovich od 1997. do 1999., a nakon toga oženio se s Virginie Sillom, s kojom je dobio Thaliju. 

Thalia je imala malu ulogu u očevom filmu Valerian and the City of a Thousand Planets iz 2017. kao časnica.

Prije Emily u Parizu, Thalia je glumila u Dangerous Waters

Prošle godine izašao je film Opasne vode (Dangerous Waters) redatelja i scenarista Johna Barra. Osim nje, u filmu glume Odeya Rush, Eric Dane, Saffron Burrows i Ray Liotta. Thalia je nakon izlaska filma odala počast pokojnom Liotti.

"Zauvijek ću biti zahvalna što sam dio ovog značajnog projekta. Ray, čast mi je bila raditi uz tebe", rekla je. 

 

Thalia Besson ima pregršt glumačkih poslova u planu. Njezin sljedeći film bit će Triton. Triton je horor film o grupi žena koje ljetuju u Grčkoj i kojima se putevi ukrste s trojicom muškaraca čije namjere možda nisu čiste. Janell Shirtcliff je režirala film, ali još nije poznato kada izlazi.

Thalia je također režirala filmove

Nije joj strana ni redateljska stolica. Iza sebe ima dva dovršena filma, od kojih je produkcija jednog završila u srpnju 2024., nakon čega je Thalia na Instagramu napisala: "Ovo je završetak režije mog drugog filma. Hvala mom sjajnom timu najboljih prijatelja što su vjerovali u apsurdnost ovog projekta."

Nedavno je završila Parsons Paris, prestižno sveučilište za umjetnost i dizajn smješteno u Parizu. Ima diplomu prvostupnice poslovne administracije u strateškom dizajnu i menadžmentu. Unatoč tome što se sveučilište nalazi u Parizu, predavanja su na engleskom jeziku.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.