SOL tapas na hrvatski Mate Jankovića na Valentinovo slavi treću godinu otvorenja. Poznati kuhar uputio je nekoliko riječi zahvalnosti ljudima bez čijeg angažmana to ne bi bilo moguće. "Ovo je dokaz da nismo propali još uvijek, što je pozitivno", našalio se Mate na početku govora koji je održao pred zaposlenicima i gostima.
"Hvala mom partneru Tomi Ricovu koji je vjerovao u ovu ideju i koji mi ju je pomogao realizirati", napisao je Mate na Instagramu. Također je zahvalio svim bivšim i sadašnjim zaposlenicima, konobarima i kuharima te gostima koji ih prate. "Bez njihove podrške ništa što radimo nema smisla", dodao je.
U svibnju 2022. godine ultrapopularni tapas bar Sol se zbog obujma posla iz Margaretske ulice u centru Zagreba preselio u Johann Franck na Trgu bana Jelačića.
"Zadnjih nekoliko dana bilo je stresno za moj tim i mene. Mislim da sam jedini ugostitelj koji je u 3 mjeseca dva puta otvarao isti restoran. Obujam posla je nevjerojatan kad se seli stan, a restoran je 100 puta zahtjevniji. Bez požrtvovnosti ljudi s kojima surađujem to ne bi bilo moguće. Prostor je velik, ima više katova i bit će izazov pokriti ga adekvatno, ali spremni smo na to", napisao je Mate tada na Facebooku.
Zadnjih nekoliko dana bilo je stresno za moj tim i mene. Mislim da sam jedini ugostitelj koji je u 3 mjeseca dva puta...
Objavljuje Mate Janković u Utorak, 10. svibnja 2022.
Mate Janković prošle je godine predstavio još jednu novost, a to je pastry program u Gradskoj kavani.
"U Gradskoj kavani pokrećemo svoj pastry program. Kupili smo vrhunsku pekarsku opremu te ćemo sami proizvoditi croissante, pain au chocolat, cruffine, etc. Projekt je veliki izazov jer smo osim opreme trebali i consulting oko proizvodnje. Posao se pokazao dosta teškim i zahtjevnim, ali nas je kroz njega stručno vodila Kate Svaguša kojoj se zahvaljujem na pomoći.
Želimo imati kontinuiranu kvalitetu i top proizvod te konstantno raditi na novim okusima punjenja. Naglasak će biti na sezonskim okusima i vrhunskim sastojcima. Objavit ću datum kada ćemo krenuti i kada ćete moći probati sve što smo za vas pripremili", otkrio je Janković početkom ožujka 2024.