VIDEO Pokazali smo Zagrepčanima sliku Ivane Knoll i pitali ih tko je to: "Severina?"

Foto: Index

OVIH dana mediji su se naveliko raspisali o Ivani Knoll, koja je trenutno na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru i s tribina bodri Vatrene. Britanski The Sun, američki New York Post i austrijski Heute samo su neki od svjetskih medija koji su napisali članak o Ivaninom pojavljivanju na prvenstvu. Ivanu su strani mediji nazvali najzgodnijom navijačicom prvenstva te su spomenuli njezina pojavljivanja na SP-ima 2014. i 2018. godine.

Rijetki su joj se sjetili imena

Najviše se pričalo o njezinoj odjeći u kojoj se dosad pojavljivala na utakmicama. Prošetali smo Zagrebom i upitali građane znaju li tko je Ivana Knoll te što misle o njenom odijevanju. Mnogo njih nije se moglo sjetiti Ivanina imena. 

"Je li to Severina?", "Sad svi znamo tko je to, ali ne znam kako se zove. Bila je na utakmici, nedolično se obukla", "Možda žena nekog nogometaša", "Vidjeli smo je, ali ne znamo tko je", govorili su nam građani. Bilo je i onih koji su prepoznali Ivanu.

"To je ova naša ljepotica Knoll. Odlična je, super. Još samo fali da sam ja s njom, to bi bilo top. Bilo bi dobro u Kataru. Dobro predstavlja Hrvatsku. Lijepo ju je vidjeti, zgodna žena. Svaka čast. Prava Hrvatica", rekao je jedan prolaznik.

Mišljenja o njezinom odijevanju su podijeljena

Kad smo ih pitali što misle o njezinom navijanju i odijevanju, dobili smo razne odgovore. Nekima se sviđa njezin stil, dok je drugima takvo odijevanje pretjerano.

"Volim kad su ženskice ovako otkačene, odu i navijaju", "To je normalno u današnje vrijeme", "Lijepa je, zgodna, ali malo nije primjereno za to podneblje", "Kaj nije ovakva išla u Vatikan, nego ode u Katar? Pa daj reci... Jesmo čobani. Kako se može obući u Katar ovako?", "Kako su je pustili unutra takvu, tamo je to zabranjeno", "Jako simpatično. Volim te kockice tako da mi je drago", govorili su građani.

Jedna djevojka usporedila je Ivanin način odijevanja s modnim kombinacijama Helene Matić, supruge Dominika Livakovića. 

"Meni je malo preotvoreno. Moje osobno mišljenje. Mogla se obući prikladnije. Na primjer, kao žena Livakovića, baš lijepo, samo dres, ništa otvoreno", rekla je.

Gostovala kod Piersa Morgana

Inače, Ivana Knoll nedavno se pojavila u emisiji Piersa Morgana, gdje je govorila o kritikama zbog oskudnog odijevanja na tribinama u Kataru. Knoll se u emisiji pojavila u dekoltiranom topiću i utvrdila da "otkako je stigla u Katar nije dobila nijedan negativan komentar zbog odjeće".

Na Piersovo pitanje je li naišla na "otpor" prema oskudnim kombinacijama u većinski muslimanskoj zemlji, Ivana je odgovorila: "Ne, da budem iskrena. Bila sam jako iznenađena, jako sretna, Katarci su prihvatili moju odjeću. Sa mnom se fotografiraju i žene, djeca..."

S Piersom je u istoj emisiji razgovarao i katarski poduzetnik Mohammed Hassan al-Jefairi. On je prošlog tjedna izazvao raspravu na Twitteru kad je kritizirao Ivanin izgled na tribinama. Piers je zato pozvao Mohammeda u emisiju da pojasni što je htio reći.

"Nadam se da je Svjetsko prvenstvo prilika za Ivanu, ali i druge strane navijače, da nauče više o katarskoj kulturi", rekao je. Dodao je da "nitko ne bi bio dovoljno drzak da joj se izravno suprotstavi u vezi s njezinim odabirom odjeće".

Zaključio je i da bi Ivana mogla nositi tradicionalnu katarsku haljinu (op.a. abayha). "Dobro bi izgledala i u njoj", rekao je. 

Ivana je na to odgovorila Piersu da njezina odjeća nema nikakve veze s vrijeđanjem katarske kulture i dodala da su joj mještani potvrdili da se tijekom turnira može odijevati kako želi. "Poštujem svaku zemlju", poručila je.

Pročitajte više