FOTO Bivša vojarna u Sarajevu postala je najveći park. Pogledajte kako izgleda

Foto: Index.hr

U SARAJEVSKOM naselju Halilovići, u kompleksu nekadašnje vojarne, danas je smješten Centar za edukaciju, sport i rekreaciju Safet Zajko.

Taj je centar namijenjen obiteljima s malom i starijom djecom, umirovljenicima, sportašima, rekreativcima i svima koji žele "protegnuti" noge. Ako s djecom posjetite Sarajevo, nema osobe koja vam neće savjetovati posjetite i centar. Uvjerili smo se zašto je to jedna od atrakcija glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Kompleks je ogroman i u njemu se nalaze nogometno igralište, atletska staza, tereni za mali nogomet, teniski tereni, stolovi za stolni tenis, fitness-park, taekwondo dvorana, atrakcije za penjanje i gomila dječjih parkova.

Najveći interes vlada za nedavno otvoreno dječje igralište koje može primiti čak 150 mališana, na kojem se nalazi ogromna sprava s puno tunela i tobogana. Tu su i razne ljuljačke, klackalice i sprave za penjanje.

Dok se djeca igraju, roditelji ih promatraju s ugodnih drvenih klupa. Tijekom ljetnih dana ovaj je park prepun djece. 

U kompleksu je uređen i "ljetni vrt" u kojem možete sjediti okruženi mirisnim biljem i šarenim cvijećem. Ako ožednite ili ogladnite, tu je i ugostiteljski objekt u kojem se možete okrijepiti. Naravno, uređeni su i sanitarni čvorovi, a za posjetitelje muslimanske vjeroispovijesti postoji mesdžid (islamska bogomolja).

Da je ovo nekoć bila vojarna, teško je povjerovati jer danas Centrom Safet Zajko odzvanja samo dječji smijeh. Podsjetnik je tek jedna zgrada na samom ulazu koja će postati edukacijski centar, kao i samo ime centra. Naime, Safet Zajko jedan je od simbola obrane Sarajeva. Poginuo je 17. listopada 1993. godine u operacijama izviđanja za Mijatovića Kosu. Pored niza visokih dužnosti, ostao je u sjećanju kao legendarni komandant 2. viteške brigade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.