Kako djecu maknuti od mobitela i lako nagovoriti da obavljaju kućanske poslove?

Foto: 123RF

JEDNA mama ima genijalnu ideju. A i svi oni koji imaju djecu koja obožavaju tehnologiju mogli bi je uvrstiti u vlastite odgojne metode.

Koliko god vi bili ponosni jer vaše dvogodišnje dijete još uvijek ne doživljava mobitele, tablete i ostala čuda moderne tehnologije, velike su šanse da će se u pubertetu (ili već kada krenu u školu) stvari drastično promijeniti. Surfanje Internetom i neispuštanje mobitela iz ruku moglo bi postati vaša (ustvari, možda bolje rečeno njihova) svakodnevica, a vaše inzistiranje da se vrate u stvarni svijet i komuniciraju s vama moglo bi vam se činiti kao borba s vjetrenjačama. O sudjelovanju u kućanskim poslovima možda bolje da ni ne počinjemo...

No jedna se mama na internet stranici za razmjenu fotografija, Imguru, pohvalila kako je opsesiju svoje djece uspjela iskoristiti u vlastitu korist, ali i možda najbolje od svega - na galantan način ih navesti da svakodnevno sudjeluju u kućanskim poslovima bez imalo pogovora!

Čini se kao nemoguća misija? Pa, stvar je ustvari poprilično jednostavna...

Naime, svakog jutra im ostavi poruku s novim zadatkom, a tek nakon što joj pošalju fotografiju s izvršenim zadatkom dobiju Wi-Fi šifru.

"Današnja Wi-Fi šifra može biti otključana ako mami pošaljete fotografiju čiste kuhinje. Kako bi se izbjeglo korištenje starih fotografija, na pultu uz peć se MORAJU vidjeti i krekeri", piše u jednom od zadataka.

Da, možda vam se ne da mijenjati Wi-Fi šifru svakoga jutra, ali vjerujte da to traje puno kraće od samostalnog čišćenja kuhinje... Genijalno, zar ne?