Katalinić: Vrsaljko ili Vida ionako su bolja rješenja od Pranjića

Foto: Hina

HRVATSKA je teškom mukom s minimalnih 1:0 svladala Australiju u posljednoj utakmici pred Svjetsko nogometno prvenstvo. Izbornik Niko Kovač sve je iznenadio prvom jedanaestoricom u kojoj nije bilo Rakitića, Ćorluke i Olića, a zaigrali su Brozović u veznom redu i na stoperskim pozicijama Vida i Lovren.

Bivši trener Hajduka i asistent Ćire Blaževića kad se iskovala bronca na SP u Francuskoj, Ivan Katalinić bio je razočaran što Kovač nije počeo s udarnom postavom, onom koja će se suprotstaviti Brazilu.

"Što je Kovač želio vidjeti i je li vidio ili nije vidio to je sad njegova stvar. Malo je dana da on može nešto promijenit i mislim da je trebala igrati prva postava - pa da vidi što još treba napravit i koja će ekipa igrati protiv Brazila - kao što je Brazil igrao protiv Srbije. Scolari je to najavio, a može uvijek biti jedna ili dvije izmjene, jer možda neće biti zadovoljan s igračima koji su nastupili. Nije mi jasno zašto nisu igrali Rakitić, Ćorluka i Olić", razočarano će Katalinić.

"Srbi se pred svima postavljaju mangupski i ne savijaju leđa"

Srbija je sinoć glumila Hrvatsku i to su odradili skoro pa odlično. Doživjeli su minimalni poraz od 1:0, a mogli su i svladati peterostrukog svjetskog prvaka.

"Znate kakvi su Srbi, oni se pred svima postavljaju mangupski i ni pred kim ne savijaju leđa. Brazilcima su bile teške noge kao i nama protiv Australije, koja je bila puno svježija od nas, bez obzira što nemaju kvalitetu koju mi imamo", poručio je Katalinić.

"Ozljeda Danijela Pranjića je loša po reprezentaciju, ali svako je zlo za neko dobro", rekao je Ivan Katalinić.

"Za mene bi bilo iznenađenje da prođemo skupinu"

"Siguran sam da će se Pranjić - ako mu protiv Brazila na njegovoj strani bude igrao Hulk - teško nositi s tim igračem. Vrsaljko ili Vida mogu bolje čuvati Hulka, pa ako na tu stranu dođe i Neymar oni to mogu bolje. Pranjić jedno vrijeme nije ni igrao za reprezentaciju i sad mi mislimo da ne možemo igrati bez Pranjića. Obrana mora biti na svojoj visini, a ako ne bude onda teško možemo što očekivati", pojasnio je Katalinić koji se još jednom vratio na Australiju i povukao paralelu između igrača koji su igrali u Francuskoj i ovih koji su se spremaju za nastup u Brazilu.

"Mi smo 1998. svladali Australiju 7:0 bez gol šansi za protivnika, a Hrvatska je sad pobijedila 1:0. Za nas je veliki uspjeh što smo otišli na Svjetsko prvenstvo, ne očekujem mnogo, a da vam pravo kažem - za mene bi bilo iznenađenje da prođemo skupinu", zaključio je na kraju Ivan Katalinić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.