Bivši napadač Hrvatske: Zabrinut sam zbog Modrićevog fizičkog stanja

Foto: EPA, Screenshot: Kanal Ri YouTube

HRVATSKA i Italija od 21 sat u Leipzigu igraju utakmicu trećeg kola skupine B Europskog prvenstva. Pobjeda bi Hrvatskoj sigurno donijela plasman u osminu finala natjecanja, moguće čak i drugo mjesto u skupini, a remijem bi imala tek minimalne šanse za plasman u nokaut-fazu natjecanja. Poraz bi značio kraj Eura za momčad izbornika Zlatka Dalića. Tekstualni prijenos utakmice i sve bitne informacije pratite OVDJE.

Igor Budan: Zabrinut sam zbog Modrićevog fizičkog stanja

Brojni nogometaši i stručnjaci najavili su utakmicu Hrvatske i Italije, pa tako i Igor Budan (44). Bivši hrvatski napadač govorio je za Sky Sport, a izjave prenosi TuttoMercatoWeb. Na pitanje o kapetanu Luki Modrići (38), odgovorio je:

"Bio sam zabrinut zbog njegove koncentracije prilikom dodavanja. Nikad nisam vidio da toliko griješi. Radio je pogreške koje mu nisu svojstvene, mislim da ima veze s fizičkim problemima, pa mu to utječe i na koncentraciju. Zabrinut sam zbog njegovog fizičkog stanja", rekao je Budan.

Pitali su ga tko je bolja opcija u veznom redu, Marcelo Brozović ili Martin Baturina. "Stavio bih Brozovića od prve minute zbog iskustva. Bilo bi riskantno staviti Baturinu u ovako napetoj utakmici", smatra Budan.

Budan ima šest nastupa za reprezentaciju Hrvatske

Budan je krajem devedesetih nastupao za Rijeku, a potom je otišao u Italiju, gdje je proveo gotovo cijelu karijeru, uz kratak odlazak u švicarsku Bellinzonu. Igrao je za Veneziju, Empoli, Palermo, Anconu, Atalantu, Ascoli, Parmu i Cesenu.

Karijeru je završio 2013. godine, i to sa šest nastupa za Hrvatsku. U reprezentativnom dresu nije postigao nijedan pogodak, a tadašnji izbornik Slaven Bilić vodio ga je na Europsko prvenstvo 2008., gdje je Budan igrao 18 minuta u pobjedi protiv Austrije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.