Turci: Mourinho je dopustio Džeki da potpiše za Hajduk

Foto: Profimedia

EDIN DŽEKO (38) razgovarao je s trenerom Joseom Mourinhom i on mu je dopustio da napusti Fenerbahče te potpiše za Hajduk, tvrdi Fotospor. Turski medij piše da Džeko želi napustiti Fenerbahče nakon što prošle sezone nisu uspjeli osvojiti tursko prvenstvo, a dolazak u Split navodno mu je primamljiv i kako bi bio bliže svojoj zemlji. Mourinho, koji je nedavno preuzeo Fener, spreman ga je pustiti jer u momčadi ne želi igrače koji nisu potpuno sigurni da žele igrati pod njime.

Turski mediji dosad se nisu pokazali osobito vjerodostojnima, no o dolasku Džeke u Hajduk piše se već tjednima, a splitski klub mu navodno nudi dvogodišnji ugovor. Uostalom, 13. lipnja doznali smo da je sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić zaista kontaktirao Džeku, s kojim je tijekom karijere igrao za Romu. Također, trener Splićana Gennaro Gattuso već je iskusnog napadača pokušao dovesti u Valenciju.

Džeko je jedan od najboljih napadača proteklih 15-ak godina

Džeko je od prošloga ljeta igrač turskog velikana, s kojim ima ugovor do konca lipnja 2025. godine. Minule je sezone u 46 nastupa zabio 25 golova te deset puta asistirao kroz 3288 minuta igre. Jedan je od najboljih europskih napadača posljednjih 15-ak godina, a nastupao je za Željezničar, Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter.

Poznata je i Džekina naklonost prema Hajduku. Njegov najbolji prijatelj je Senijad Ibričić, veliki miljenik Torcide. Džeko također ima poveznicu s Hrvatskom tako što je u Dubrovniku vlasnik restorana, a Ibričić je prije dvije godine ovako govorio:

"Pa nas se povezuje zbog prijateljstva. Osim toga, Edin je često u Dalmaciji, pa ga navijači često sretnu i zovu. Ja, iskreno, i kao navijač, ali i njegov prijatelj, volio bih da zaigra za naš Hajduk. Ali opet, u ovom trenutku to nije realno. No tko zna što se može dogoditi u skorije vrijeme."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.