Bonucciju rekli da Italija nikad nije pobijedila Hrvatsku. Evo kako je to komentirao

Foto: Profimedia

LEGENDARNI Leonardo Bonucci bio je jedan od ključnih igrača Italije u pohodu na naslov prvaka Europe prije tri godine. Upravo je Bonucci u finalu protiv Engleske na Wembleyju zabio za 1:1 i tako otvorio put prema pobjedi. Bonucci se nedavno oprostio od nogometa, a za talijanske medije komentirao je ključnu utakmicu između njegove Italije i Hrvatske. Bonucci je najprije dao savjet Azzurima kako pristupiti utakmici.

"Morate se usredotočiti na užitak, jer ako zastanete i razmislite o važnosti utakmice, riskirate da budete slomljeni ili čak opterećeni pritiskom. Zato morate izaći na teren razmišljajući što trebate učiniti, a siguran sam da će trener jako dobro pripremiti utakmicu. Morate uživati ​​u nogometu bez razmišljanja o tome što dolazi prije ili poslije", rekao je slavni Talijan za službene stranice Talijanskog nogometnog saveza pa nastavio:

''Živio sam za ove utakmice, za one trenutke kada se trebaš oslanjati na svoj karakter, svoje srce, svoj osjećaj, uživajući u tome od prve do posljednje minute. Imam dobar osjećaj za ovo što nas čeka večeras. Imamo momčad punu dobrih igrača i momaka na koje se možemo osloniti.''

"Hrvatska ima tu kulturu"

Hrvatska nikad nije izgubila od Italije. Bonuccija su pitali da to komentira.

"To je momčad s fantastičnom organizacijom. Hrvati donose nešto dodatno u svaku utakmicu i vidjeli smo tijekom svih ovih godina da je takav pristup dio njihove kulture. Moramo napraviti isto što rade i oni. Moramo se fokusirati na srce i tako nadići svaku prepreku. 

"S odličnom organizacijom, oni donose nešto dodatno u ovim utakmicama i vidjeli smo da je to tijekom godina dio njihove kulture i pristupa", nastavio je Bonucci. ''Očekujem tešku utakmicu. Hrvatska ima izvrsnu individualnu kvalitetu, ne igraju tako dobro kao u nedavnoj prošlosti, ali svejedno zaslužuju poštovanje.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.