LIGE PETICE

Borussia je stvorila novu mašinu za golove. Pogledajte kako zabija i piše povijest

Screenshot: Twitter

YOUSSOUFA MOUKOKO od danas je najmlađi strijelac u povijesti Bundeslige. Svoj prvi pogodak u ovom natjecanju zabio je Union Berlinu sa 16 godina i 28 dana starosti. 

Moukoko je sjajno pratio akciju Borussije nakon oduzete lopte na sredini terena i utrčao iza leđa obrane Uniona nakon sjajnog dodavanja Witsela.

Pratila su ga dva igrača, ali Moukoko je odmah nakon primanja lopte odlučio i opaliti po golu, a vratar nije imao šanse protiv njegovog snažnog udarca. 

Niže rekorde

Sjajni mladi napadač prošlog tjedna je postavio i rekord Lige prvaka ulaskom s klupe u pobjedi Borussije Dortmund nad Zenitom 2:1.

Moukoko je sa samo 16 godina i 18 dana na teren ušao u 58. minuti umjesto Passlacka, čime je oborio rekord Celestinea Babayara koji je u Ligi prvaka debitirao sa 16 godina i 87 dana.

Nedavno je oborio i rekord Bundeslige kada je samo dan nakon 16. rođendana nastupio u susretu protiv Herthe. O njemu se već dugo priča kao o budućoj velikoj zvijezdi, a pažnju je skrenuo briljantnim igrama u omladinskom pogonu Borussije za koji je postigao čak 141 gol i podijelio 27 asistencija u samo 88 utakmica.

Pročitajte više