Dinamo bez nositelja i ozlijeđenih prinova kreće u lov na Hajduk

Foto: Marko Lukunic/Pixsell

DINAMO je u samo nekoliko dana promijenio pola momčadi. Osim trenera Igora Bišćana, momčad su napustili dugogodišnji nositelji - Josip Šutalo, Dominik Livaković i Luka Ivanušec. S druge strane, u klub su iz Lokomotive stigli Lukas Kačavenda i Luka Stojković.

No, nakon samo par dana stigle su užasne vijesti za Dinamo. Stojković se za vrijeme zagrijavanja prije susreta s Rijekom ozlijedio i pred njim je operacija koljena te višemjesečno izbivanje. Prema zasad nepotvrđenim informacijama, ista sudbina mogla bi zadesiti i Kačavendu.

Dobra vijest za navijače Plavih je da će Petković, po svemu sudeći, ostati na Maksimiru. Istovremeno, Dinamo je vrlo aktivan na dolascima pa bi Sergej Jakirović mogao u narednim danima dobiti nekoliko jako važnih igrača.

Oni će mu trebati ne samo kako bi Dinamo izdržao ritam europskih utakmica nego kako bi ulovio i Hajduk koji bježi osam bodova (pri čemu je Dinamo odigrao utakmicu manje). Naslov je važniji nego ikad jer se mijenja format euro-natjecanja pa će nagrade od UEFA-e biti još izdašnije. Dinamo bi mogao napraviti financijsku razliku kakvu bi Hajduk teško dostigao u barem narednih pet godina.

Petkovićev ostanak ključan

Petković (28) je, prema našim izvorima, potpisao novi ugovor s Dinamom. Prema novom ugovoru će Dinamova devetka biti najplaćeniji igrač u klubu. Dosad je zarađivao oko 550 tisuća eura godišnje, a sad će imati oko milijun. 

Veliku ulogu odigrao je i novi trener Plavih Jakirović. Pisali smo kako je odigrao jedan od ključnih poteza sezone kada je odlaskom Livakovića dao kapetansku vrpcu Petkoviću te ga time indirektno pritisnuo i poručio koliko mu je važan.

U prvoj utakmici kao kapetan Dinama, Petković je briljirao. Rijeci je zabio gol iz penala, a prije toga je imao fantastičnu asistenciju za Bulata. Uz to je podijelio još nekoliko lopti za čiste šanse i u zadnje vrijeme podsjeća na svoje najbolje dane.

Dinamo i on su se dugo natezali oko plaće, ali činjenica je da Dinamo u ovom trenutku ne može naći napadača tog profila jer je iznimno rijedak na tržištu. Osim toga, Dinamo je od transfera ove sezone (direktno ili preko bonusa) utržio preko 40 milijuna eura, pa mu par milijuna eura odštete za Petkovića ne znači dovoljno da bi ga pustio.

Ozljede igrača koji su tek došli

Hrvatski prvak je za jednog od najzanimljivijih mladih igrača u HNL-u Lokomotivi platio tri milijuna eura. Stojković je nedavno upisao prve minute za Dinamo. Nastupio je 25 minuta u utakmici protiv Sparte, a Dinamo je nakon te utakmice objavio kako će Stojković nositi sedmicu Luke Ivanušeca, koji je otišao u Feyenoord.

Ono što je sad jasno jest da Stojkovića neće biti mjesecima. Dinamo je to potvrdio uz dijagnozu o ozljedi križnih ligamenata. Osim Stojkovića, i Kačavenda bi mogao izbivati s terena neko vrijeme. Neki izvori tvrde da je i pred njim operacija koju je dugo odgađao.

Podsjetimo, Dinamo je Kačavendu doveo iz Lokomotive na posudbu (s pravom otkupa), a ne u klasičnom transferu. To je napravio baš zato što mladi ofenzivac sa samo 20 godina ima nekoliko teških ozljeda iza sebe i čini se da su one kronične naravi.

Dinamo dovodi zvučnu prinovu iz Bayerna?

Prema pisanju talijanskog novinara Luce Bendonija, koji je dio tima stručnjaka za transfere Gianluce Di Marzija, Dinamo je blizu dovođenja 19-godišnjeg Gabrijela Vidovića, hrvatskog igrača iz Bayerna.

Prvak Hrvatske bi mladog ofenzivca doveo na posudbu uz mogućnost otkupa ugovora za otprilike četiri milijuna eura. Pri tome bi Bayern u ugovor stavio klauzulu prema kojoj ga može otkupiti nazad za zasad nepoznatu cifru.

Bayern ga je spreman prodati, a iako je isprva izgledalo kao da Dinamo nije najizgledniji kandidat za dovesti ga, stvari su se promijenile. Kraj prijelaznog roka vrlo je blizu, a Vidović i dalje nema klub. Da se nešto po tom pitanju događa, dao je naslutiti i sam Vidović, koji je u subotu zapratio Dinamo na Instagramu. Ne mora to značiti ništa, ali često su takvi potezi zapravo najava transfera.

Prema dosad viđenom, Jakirović puno više koristi rotacijske igrače od Bišćana, tako da se većoj minutaži mogu radovati i Boško Šutalo, Bernauer, Kaneko, Emreli, Sučić i Marin, a možda i Rukavina te Drmić.

Na listi želja i Mierez, Pašalić...

Dinamova uprava radi na još nekoliko transfera. Prije par dana pisali smo o interesu za argentinskog napadača Osijeka, Ramona Miereza. Činjenica da je Petković produžio ugovor tu nije ključna te bi Plavi i dalje htjeli zaključiti taj transfer.

No, zasad postoji veliki jaz u dogovoru oko odštete. Osijek za svoju zvijezdu traži između pet i šest milijuna eura, dok je Dinamo u ovom trenutku spreman ponuditi oko tri. Igrač bi navodno vrlo rado htio na Maksimir.

Dinamova lista želja tu ne staje. Klub se nada da i dalje može doći do Marca Pašalića koji je tek stigao u Rijeku, ali se pokazao kao fantastičan potencijal. Radi se i na dovođenju još jednog stopera i zasad se vode pregovori s više klubova oko prinova za tu poziciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.