Hrvatska je ispala s Eura

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija ispala je s Europskog prvenstva. Ono što je nakon remija s Italijom bilo izvjesno, sada je postalo i službeno. Hrvatskoj su se za prolazak u osminu finala s trećeg mjesta u grupi morala poklopiti četiri rezultata, a među njima je bila i pobjeda Engleske nad Slovenijom od minimalno tri razlike te pobjeda Danske nad Srbijom. Obje te utakmice završile su 0:0 i tako su sve teorije pale u vodu.

Momčad Zlatka Dalića završit će Euro kao jedna od dvije najlošije trećeplasirane momčadi i zbog toga neće izboriti plasman u osminu finala. U teškoj skupini sa Španjolskom, Albanijom i Italijom osvojila je dva boda.

Nastup na europskoj smotri Hrvatska je započela uvjerljivim porazom 3:0 od Španjolske, a nastavila sa šokantnim remijem 2:2 s Albanijom. Hrvatska je u tom susretu primila gol u zadnjoj minuti, a isto se ponovilo i protiv Italije, koja je u 98. minuti zabila za 1:1 i tako, pokazat će se, izbacila Hrvatsku s Eura.

Hrvatska prvi put nije prošla skupinu na Euru u ovom formatu

Prvi je ovo put otkad se Europsko prvenstvo igra u aktualnom formatu s 24 momčadi (od 2016.) da Hrvatska nije prošla skupinu. U oba prethodna natjecanja ispadala je u osmini finala, 2016. je bila prva u skupini pa u produžecima izgubila od Portugala, dok je 2021. bila druga i isto tako u produžecima ispala od Španjolske.

Zadnji put Hrvatska nije prošla skupinu na Euru 2012. godine, no tada ga je igralo 16 reprezentacija i samo prve dvije iz svake skupine su išle u četvrtfinale. Hrvatska je i tada bila u skupini sa Španjolskom i Italijom, a tu je još bila i Irska. Osvojila je četiri boda (pobjeda nad Irskom i remi s Italijom), ali to joj nije bilo dovoljno. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.