€1,1mlrd
Ukupno
zamračeno
€3,8m
Vraćeno u
proračun
92
Ukupno
afera
44
Neprocesuiranih
afera
70
Neriješenih
afera
*Brojevi se odnose na afere koje smo do sad obradili i dostupne podatke, ne na sve afere u povijesti Hrvatske, nemamo toliko znamenki
Aktualno
Afera Robotaxi
Neriješeno: 896 dana
Vrijednost afere: 180.000.000 €
Projekt robotaksija u Zagrebu trebao je biti realiziran do kraja ožujka 2025. godine, no pitanje je u kojem će roku i u kojoj mjeri na kraju biti ostvaren.
Uključene osobe
Sve obrađene afere
Žalac EU novcem plaćala žderanje po restoranima
Neriješeno: 2499 dana
Vrijednost afere: 11.000 €
Gabrijela Žalac je kao ministrica EU regionalnoga razvoja i fondova Europske unije trošila EU novac na žderanje po restoranima i plaćanje rođendana.
Uključene osobe
Afera Suhi led
Riješeno: 2023.
Vrijednost afere: 5.000.000 €
Bivši zagrebački pročelnik Zvonimir Šostar optužen da je sa suradnicima oštetio grad za 38 milijuna kuna fiktivnim čišćenjem ventilacijskih sustava sportskih dvorana
Uključene osobe
Sređivanje lažnih invalidskih mirovina
Neriješeno: 4797 dana
Velika korupcijska afera u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje. Desetak osoba osuđeno je zbog sređivanja lažnih invalidskih mirovina.
Uključene osobe
Barišićev plagijat
Neriješeno: 2637 dana
Barišić je prijavljen za autoplagiranje i plagiranje. Povjerenstva su utvrdila greške u njegovim radovima, ali mu je doktorat i dalje ostao.
Uključene osobe
Učitavanje
Afera ZAMPorion
Neriješeno: 4107 dana
Administrativne poslove ZAMP-a obavljala je firma Emporion u vlasništvu Josipovićevog prijatelja Marka Vojkovića koja je zarađivala milijune temeljem tog ugovora..
Uključene osobe