Naslovnica
Vijesti
Sport
Magazin
Magazin
Shopping
Ljubimci
Food
Mame
Auto
Fit
Chill
Horoskop
Oglasi
Recepti
Ostalo
Zaposli se na Indexu
Lajk.hr
Tečaj
TV program
Kino
Vrijeme
{{userInfo.Initials}}
{{userInfo.FirstName}}
{{userInfo.FirstName}}
Moj profil
Odjavite se
Čitateljica Bojana podijelila recept za kremasti kolač od gotovih kora, genijalan je
ČINI se kao savršen desert.
Nije svima hrvatska hrana super: "Jedu samo meso i kruh, konobari u restoranima užas"
JESTE li vi imali ovako loša iskustva u nekoj stranoj zemlji?
9.3.2024.
Je li mramorni ili zebra? Nije ni bitno jer je tako jednostavan, jeftin i prefin
NOVI hit recept iz naše Facebook grupe.
9.3.2024.
Princes krafne naše čitateljice oduševile Fejs, otkrila kako radi kremu od pistacija
U GRUPI Index Recepti: Što ste danas kuhali? pronašli smo savršene princes krafne.
5.3.2024.
Farmeri potapaju cijelo polje da bi pobrali ove bobice koje i vi rado jedete
BRUSNICE, sitne crvene bobice koje su često sinonim za jesen i zimu, nisu samo ukusne već su i izuzetno zdrave. Kod nas se najčešće kupuju sušene, ali i kao džem, dok su u Americi i skandinavskim zemljama ukuhane obavezne kao dodatak slanim jelima. Ali kako se ovi plodovi beru?
5.3.2024.
Top recepti za kiflice, pite i kolače bez sastojka koji sve više ljudi ne podnosi
IZDVOJILI smo nekoliko novih recepata bez glutena - ovdje ima svega, od slastica do peciva i kruha - a sigurni smo da će se svidjeti svima, posebno onima koji su na bezglutenskoj prehrani.
5.3.2024.
"Lazanje su me izule iz cipela", pišu. Otišli smo u ovaj riblji fast food probati ih
OVAJ riblji fast food, originalno iz Rovinja, nedavno se otvorio u centru Zagreba. Probali smo njihovo hit jelo.
5.3.2024.
Znate li što je brumotaktilofobija? Ima veze s hranom na vašem tanjuru
NA SVIJETU postoje dvije vrste ljudi - oni koji sve namirnice na tanjuru pomiješaju i jedu sve zajedno i oni koji sve što im se nalazi na tanjuru odvajaju kako im se različite namirnice slučajno ne bi dodirivale.
5.3.2024.
Ovo su hrvatski restorani s Michelinovom zvjezdicom
HRVATSKA ima ukupno 11 restorana s Michelinovom zvjezdicom.
5.3.2024.
Kiflice sa šunkom i sirom neće vas koštati ni tri eura, imamo super recept
JEFTINE recepte vole baš svi pa će vas sigurno oduševiti recept za ove kiflice za koje vam ne treba više od tri eura. Za količinu od 16 kiflica ćete izdvojiti manje od tri eura, odnosno ukupno 2.78 eura, ako ih ostavite prazne, koštat će vas i manje, no u ovom receptu punimo ih šunkom i sirom.
4.3.2024.
Hrvatska - raj za vegane? U top 10 smo takvih destinacija na svijetu
ZALJUBLJENICI u tzv. veganska putovanja, kojima je to ujedno i posao, napravili su listu s top 10 destinacija za 2024. godinu.
4.3.2024.
Mate Janković najavio novost: "Proizvodit ćemo croissante, cruffine..."
NOVOSTI u Jankovićevom restoranu.
4.3.2024.
Kava s jajima? U nekim je zemljama to potpuno uobičajeno
KREMASTIJA je od klasičnih latte macchiata ili cappuccina.
4.3.2024.
Draga di Lovrana nije prva. Mnogi su se restorani odricali Michelinove zvjezdice
VIJEST da hrvatski restoran Draga di Lovrana više ne želi svoju Michelinovu zvjezdicu iznenadila je mnoge.
4.3.2024.
Hrvatski restoran vraća Michelinovu zvjezdicu: "Otjerala nam je goste"
KVARNERSKI restoran više ne želi Michelinovu zvjezdicu.
4.3.2024.
Mario Meštrović preporučuje normalna vina: Buhačev merlot
VJEROJATNO najbolja vrijednost za novac crvenog vina u Hrvatskoj je Buhačev merlot. Što je još važnije, drži konstantu kvalitete. To mi je i ovih dana dokazao na kušanju naslijepo koje sam organizirao s kolegama. Vinarija Buhač obiteljska je vinarija iz Vrha u Srijemu, djeluje od 1998. godine.
3.3.2024.
Stiže sezona šparoga. Ovo su kazne ako nemate dozvolu za branje
ZADARSKA tržnica ima prve ovogodišnje ulove.
3.3.2024.
Imamo top recepte za slasno dizano tijesto u slanim i slatkim kombinacijama
IMAMO nekoliko super recepata koji će vam uljepšati nedjelju, a ostane li koji komadić - i svima mrski ponedjeljak.
3.3.2024.
Je li Marija Antoaneta stvarno rekla "Neka jedu kolače"?
NAJPOZNATIJI citat koji se pripisuje Mariji Antoaneti, francuskoj kraljici tijekom Francuske revolucije, kao i jedan od najpoznatijih citata uopće, upravo je "Neka jedu kolače". Priča govori da je to bio kraljičin odgovor kad joj je rečeno da njezini izgladnjeli podanici nemaju kruha.
3.3.2024.
Melkior Bašić pokazao kako priprema sendvič kojim je osvojio svoju ženu
RECEPT za uspjeh.
3.3.2024.
Što je to komplet lepinja?
DRŽI titulu jednog od najboljih doručaka na svijetu.
3.3.2024.
Ovako tagliatelle priprema Kraljica tjestenine, uvijek ispadnu savršeno
KRALJICA je rekla svoje.
3.3.2024.
Čitateljica podijelila jednostavan i jeftin recept bez pečenja: "Moji ga obožavaju"
U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? pronašli smo odličan brzinski recept naše čitateljice Ane Mikulić.
3.3.2024.
Kult plave kamenice: Ljudi iz Tvornice zdrave hrane stvarni su novi suvlasnici Noela
NOVOSTI iz jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom.
2.3.2024.
Priprema traje tek par minuta, a rezultat je sočni kolač s okusom i mirisom naranče
TIKTOK je odlična platforma za sve koji znaju što žele, a ovaj kolač iz blendera je apsolutni hit - brz, sočan, mirisan i savršen za one koji nemaju brdo kuhinjskih aparata, između ostalog i - električni mikser.
2.3.2024.
Čokoladno savršenstvo: Za ovaj kolač treba vam manje od 5 eura, ispecite ga već danas
AKO STE u potrazi za receptom za čokoladni kolač za koji vam ne treba previše sastojaka i koji se ne peče dugo, a još je k tome i jeftin - ne tražite dalje. Za ovaj vam kolač nisu potrebna jaja, a kad se sve zbroji, neće vas izaći više od 5 eura, točnije 4.37 eura. Riječ je o popularnom kolaču kontroverznog imena crnac bez jaja koji svi jednostavno obožavaju.
2.3.2024.
Što se jede na Hreliću? Langoši za 2 eura po komadu su nas oduševili, a i grah je top
PROBALI smo što se tamo jede.
2.3.2024.
Za najstariji restoran u Parizu vežu se razni mitovi, mnogi ni ne žele znati istinu
PRIČA oko jednog od najpoznatijih pariških restorana, La Tour d'Argent, legendarna je i dalekosežna. Restoran u 5. pariškom arondismanu gleda na rijeku Seineu i katedralu Notre Dame, a često se opisuje kao najstariji restoran u Parizu s poviješću koja datira iz 1582. godine. Poznat je po patki, koja se teatralno priprema pred gostima, kao i vinskom podrumu s 300.000 boca.
2.3.2024.
Nema pravog bolognesea bez sofritta, počnite ga koristiti
NEMA nekih najpoznatijih ragua upravo bez ove baze.
2.3.2024.
Chef oba tima potjerao iz kuhinje, Josip napustio show: "Stvarno mi je teško"
JOSIP je izgubio živce zbog sirove janjetine pa je bacio tavu.
1.3.2024.
U Ljubljanu se vraća food festival Odprta kuhna, poznat je i datum
POZNATI ljubljanski food festival Odprta kuhna vraća se u novom izdanju ovog proljeća, i to već u petak 22. ožujka.
1.3.2024.
Kada u ribarnici nađete ovčice za 18 eura po kilogramu, ovako ih pripremite
NEDAVNO smo u ribarnici pronašli ovčice, ribe srebrnosive boje koje se mogu uloviti diljem Jadrana, a po mnogima su najukusnije ribe iz obitelji ljuskavki. Za kilogram ovčica morat ćete izdvojiti 18 eura, a mi smo pitali chefa Antonija Brajkovića kako ih očistiti i pripremiti. S nama je podijelio par savjeta i recepata.
1.3.2024.
Znate li što je nduja?
NAZIVAJU je crvenom Nutellom, a originalni recept za pripremu ove delicije dolazi iz 13. stoljeća. Riječ je o nduji, talijanskoj pikantnoj svinjskoj kobasici iz Spilinge u Kalabriji. Nduja je kobasica koja ima teksturu sličnu onoj paštete pa se ne može narezati kao klasična kobasica, a obično se veže koncem u svinjsko crijevo i nezaobilazan dodatak u njoj je chilli.
1.3.2024.
Ovdje 100 grama mesa košta i po 40 eura, saznali smo tko stoji iza cijele priče
OTVORILO se novo mjesto o kojem se priča, porazgovarali smo s ekipom koja stoji iza svega.
29.2.2024.
Je li bolje biti vegan ili svejed? Pitali smo nutricionisticu, evo što nam je rekla
VEGANSKA prehrana je iz godine u godinu sve popularnija, a ljudi se na veganstvo odlučuju iz raznih razloga, ponajprije etičkih, zdravstvenih i ekoloških.
29.2.2024.
Jeftina, topla i prefina: Izdvojili smo naših top 20 jela na žlicu
DONOSIMO popis naših omiljenih jela na žlicu koja možemo jesti tijekom cijele godine i nikad nam neće dosaditi.
29.2.2024.
Ekipa iz Taman čokolade najavila nove radionice sparivanja, ovog puta u igri je vino
LJUDI koji stoje iza Taman Artisan Chocolates i vinoteke Moments najavili su nadolazeće vođene degustacije sparivanja vina i čokolada koje će se održavati u vinoteci Moments ovog proljeća.
29.2.2024.
Šest kakija na Dolcu košta 2 eura. Što napraviti s njima?
JAPANSKA jabuka kaki voće je slatkastog okusa koje podsjeća na marelicu. Izgledom kaki podsjeća na rajčicu, a kora mu je nešto tvrđa nego kod jabuke. Nedavno smo ga našli na Dolcu, gdje ćete šest kakija platiti 2 eura, pa evo što sve možete s ovim voćem.
29.2.2024.
U Hell's Kitchenu gostovao Igor Gudac, chef u čijem bistrou jede cijeli Zagreb
PRATITE li Hell's Kitchen Hrvatska?
28.2.2024.
Govorili su im da njihova vinova loza nikad neće uspjeti, sad imaju top vinariju
POČETKOM rujna 2023. godine u Zagrebu se otvorio Knebu Wine Store, na adresi Vukovarska 269/d. Mjesto je to gdje možete kušati i kupiti Knebu vina koja dolaze iz Tomislavgrada, s područja koje nikada nije bilo poznato po uzgoju vinove loze, a mi smo razgovarali s Dominikom iz Knebu vinarije, koji nam je otkrio ponešto o njihovim vinima.
28.2.2024.
Uz ove odlične recepte za domaću ciabattu više nikad nećete posegnuti za kupovnom
DOMAĆA ciabatta je nešto najmirisnije i najhrskavije što možete poželjeti.
28.2.2024.
Imamo recept za kajganu kakvu je jela kraljica Elizabeta II., tajna je u dva sastojka
AUSTRALSKA chefica Lee Holmes podijelila je tajni recept za omiljenu kajganu pokojne kraljice Elizabete II., a recept joj je dala bliska prijateljica koja je kuhala za kraljicu u Kensingtonskoj palači.
28.2.2024.
Tko su Sisters Kurtoš? U početku nitko nije znao za njih, sada posluju u dvije države
POČETKOM godine u Zagrebu se otvorila pekarnica Sisters Kurtoš – otvorena je u samom centru grada u Ulici Milana Amruša 1 kod Zrinjevca, a radi svakim danom od 13 do 21 sat. Nema tko u posljednja dva mjeseca nije posjetio ovo mjesto, uključujući i nas, a sada smo imali priliku popričati s jednom od vlasnica, Mašom Debevc.
27.2.2024.
"Najbolji burek u životu", pisali smo prije 2 godine. Provjerili smo kakav je sad
MALO TKO ne voli burek, a mi smo odlučili ponovo obići mjesta po gradu koja nude najbolje.
27.2.2024.
Top 10: Ovo su najbolji tradicionalni restorani u Hrvatskoj
TRADICIONALNA Hrvatska jela mogu se kušati u mnogim restoranima diljem zemlje, a TasteAtlas sastavio je popis najboljih tradicionalnih restorana u Hrvatskoj koje vrijedi posjetiti. Ovo je top 10.
27.2.2024.
Što će Baby Lasagna jesti u Švedskoj? Lazanje definitivno otpadaju
EUROSONG se ove godine održava u Malmöu, a Hrvatsku će predstavljati Baby Lasagna s pjesmom Rim Tim Tagi Dim.
27.2.2024.
Kilogram jabuka prodaje se i po pola eura, iskoristite ih za ove kolače
TRENUTNO u sezoni nema previše uzbudljivog voća, već nas sve to tek čeka, no ima jabuka. Po tržnicama se mogu pronaći već po pola eura naviše, a mi predlažemo da kupite kilu, dvije i pripremite jedan od kolača u nastavku.
27.2.2024.
Australka otkrila što očekivati kad dođete kod Hrvata u goste, jeste li i vi takvi?
SARAH-JANE Begonja je Australka koja živi u Hrvatskoj već 10 godina, udana je za Hrvata, imaju dvoje djece i vode stranicu Chasing Donkeys, gdje organiziraju razne ture po Balkanu, ali i dijele iskustva o ljudima, običajima i hrani.
26.2.2024.
Tri zločina protiv hrane s TikToka koja su obilježila zadnjih par godina
NIJE tajna da i mi volimo često baciti oko na TikTok i trendove koji se povlače po ovoj megapopularnoj društvenoj mreži.
26.2.2024.
Kakva je to hrana "djece treće kulture"?
TIKTOK zvijezda Jon Kung poznat je po svojim hirovitim, gotovo karikaturalnim spinovima oko hrane. Uzet će, primjerice, ogromnu mesnu okruglicu u šangajskom stilu te je s vodenim kestenima i pet začina pržiti u dubokom ulju, a potom servirati na vrh tanjura sa špagetima s umakom od rajčice.
26.2.2024.
Prijavite se
Brza prijava
(traje par sekundi)
Facebook
Google
Prijava emailom
Ako već niste registirani, poslat ćemo vam email s linkom za nastavak registracije.
Prijavite se
Kreiranjem i prijavom na račun slažete se s našim
Uvjetima korištenja
i
Pravilima o privatnosti
Uvjetima korištenja i Pravilima o privatnosti