Mladost ostala bez Lige prvaka na neviđen način. Imala +5 pa ispala

Foto: Luka Stanzl /PIXSELL

VATERPOLISTI Mladosti i Jug Adriatic osiguranja ostali su bez plasmana u Ligu prvaka pa će jedini hrvatski predstavnik u elitnom natjecanju biti splitski Jadran.

Zagrebačka Mladost je u odlučujućem susretu kvalifikacijskog turnira u Kragujevcu izgubila od Radničkog s 8:9, premda je sredinom treće četvrtine vodila s 8:3. "Žapci" su na koncu osvojili treće mjesto u skupini. Podsjetimo, samo je prva pozicija vodila u Ligu prvaka.

Nakon što je mađarski BVSC Zuglo pobijedio Vouliagmeni sa 17:9, zagrebačkom sastavu je u zadnjem kolu trebala pobjeda protiv domaćina od dva gola razlike kako bi dohvatio "jedinicu", dok je Radničkom igrala bilo kakva pobjeda.

Mladost je sjajno ušla u susret. Nakon prve četvrtine je vodila s 2:0, sredinom druge dionice imala je 4:0, da bi na poluvremenu bilo 5:1. Zagrebački sastav je nakon četiri minute treće dionice imao i velikih +5 (8:3). U tim se trenucima činilo kako će Mladost mirno privesti susret kraju.

Nažalost, dogodio se veliki obrat. Do kraja trećeg perioda Radnički je s dva gola u nizu smanjio na 5:8, a potom u zadnjoj četvrtini serijom 4:0 stigao do prednosti 9:8 tri minute prije kraja. Radnički je tom periodu napravio nevjerojatnih 6:0. U posljednje tri minute nije bilo golova i domaćin je obranio prednost.

Radnički je do velike pobjede predvodio Nikola Jakšić s četiri gola, dok je Radomir Drašović zabio dva gola. Kod Mladosti po dva gola zabili Franko Lazić i Ante Vukičević.

Radnički je na koncu osvojio prvo mjesto sa šest bodova, koliko ima i BVSC, ali je bio slabiji u međusobnom okršaju. Mladost je treća s tri boda, a na začelju je Vouliagmeni bez bodova. "Žapci" će svoj europski put ove sezone nastaviti kvalifikacijama u Eurokupu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.