Španjolski mediji raspisali se o "čudovištu iz Kustošije". Klub ne zna što će s njim

Foto: Profimedia

MIKAYIL FAYE opet je glavna tema u Barceloninim medijima. Bivši stoper Kustošije, koji je ljetos prodan Barceloni za pet milijuna eura, zabio je strašan gol za pobjedu Barcine B momčadi i tako ponovo skrenuo pozornost na sebe. Nevjerojatni 19-godišnji stoper nedavno je debitirao za Senegal, a i u toj utakmici je zabio nevjerojatan gol iako mu to uopće nije primarni posao.

Dan nakon što je zabio gol za Barcu B, Faye je bio na klupi Barcelone u pobjedi protiv Las Palmasa, a još čeka prvi službeni nastup za Xavijevu momčad. Njegov razvoj prate i u Kustošiji, kojoj će pripasti milijun eura za svakih sedam utakmica koje Faye odigra za Barcinu prvu momčad, iako na taj način može zaraditi najviše deset milijuna eura.

Na meti je velikih klubova

Katalonski list Sport danas je objavio novi tekst o Senegalcu u kojem nagađa što bi moglo biti s njim u budućnosti. Faye je već na meti brojnih europskih klubova, ali Barcelona ga je ljetos dovela s idejom da bude budućnost momčadi.

"Iako još nije ni debitirao za prvu momčad, Faye je prva tema u svim pričama vezanim za Barcelonu. Zovu ga životinjom, zvijeri i čudovištem, a mladi Senegalac se na nevjerojatan način probija u Barci", piše Sport i nastavlja:

"Jedno je sigurno - on neće sljedeće sezone igrati u trećoj ligi za Barcelonu B, ali klub još ne zna što da radi s njim. O budućem treneru ovisit će hoće li ga priključiti prvoj momčadi ili prodati, budući da za njega već imaju ogromne ponude. On je jedan od lidera Barcine B momčad, kuca na vrata prve i eksplodirao je. Cijena mu raste iz dana u dan, ponuda je sve više i Barcelona ima puno opcija."

Ogromni bonusi za Kustošiju

Barcelona je i dalje u velikim financijskim problemima i ima vrlo ograničen budžet za plaće, što je onemogućava da dovodi skupe igrače. Na Fayeu bi u vrlo kratkom roku mogla zaraditi ogroman novac pa Sport tvrdi da nije nemoguće da ga proda već ovog ljeta.

Fayea je u Kustošiju prije godinu dana doveo najuspješniji hrvatski menadžer Andy Bara, koji ga je našao u jednoj senegalskoj akademiji. Za par mjeseci ga je prodao Barceloni, a njegov klub se od njegova transfera može obogatiti. Uz spomenutih potencijalnih deset milijuna eura bonusa, Kustošiji će pripasti i 20 posto budućeg transfera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.