Torcida je bakljama uništila derbi. Dinamo priprema konstrukcijske zahvate stadiona

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

NAVIJAČI Hajduka bakljama su u petak zasuli Dinamov travnjak i atletsku stazu podno tribine na kojoj su bili smješteni u derbiju. Utakmica je dugo bila prekinuta, sudačka nadoknada trajala je 13 minuta, a zbog svega što se događalo Dinamo je odlučio reagirati. 

Očekuju se konstrukcijski zahvati kojima će pokušati spriječiti da se scene s kraja prošlog tjedna više ne ponavljaju. Na stadionu u Maksimiru ne planira se zasad izgradnja kaveza kakav postoji u Rijeci za gostujuće navijače, ne planiraju se ni ograde ni mreže, ali se planira infrastruktura oko ulaza na stadion kojom bi se trebala olakšati sigurnosna provjera. 

Dinamo mora surađivati s vlasnikom stadiona

Dinamo ne može nikakve korake povući sam, nego sve mora u dogovoru s Gradom Zagrebom. Na tom sastanku, koji se očekuje uskoro, razmatrat će se opcije kako ne bi došlo do ugrožavanja drugih ili stradavanja imovine. U petak je stradala oprema partnera, LED paneli i kablovi. Zasad nije plan da se stavlja ograda preko tribine, ali će se o daljnjim koracima raspraviti s vlasnikom stadiona.

Podsjetimo, policija je tijekom nogometne utakmice Dinama i Hajduka privela 19 navijača, a uoči nje na stadionu je pronašla velik broj pirotehnike. Točnije, prije početka utakmice na samom stadionu pronađene su ukupno 192 baklje - 30 na južnoj i 162 na sjevernoj tribini. Ispostavilo se da je to tek dio arsenala koji su ponijeli navijači.

 

Kako doznajemo iz zaštitarske tvrtke, Dinamo je tražio dva pregleda gostujućih navijača, ali policija je naložila da se ide samo na jedan. Taj je, tvrde sugovornici, bio jako detaljan, dapače i tu se pronašlo podosta pirotehnike koja se pokušala prošvercati.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.