Turska liga

Turski klub osvojio svoj prvi naslov nakon gotovo 40 godina

Foto: Profimedia

TRABZONSPOR je novi turski prvak. Ostvario je to postignuće četiri kola prije kraja prvenstva remijem 2:2 protiv Antalyaspora. Drugoplasirani Fenerbahče je sada na nenadoknadivih devet bodova i u najboljem se slučaju može bodovno izjednačiti s Trabzonsporom, ali to mu zbog lošijeg međusobnog omjera ne bi bilo dovoljno.

Klubu iz Trabzona ovo je sedmi naslov u povijesti. Sve ostale naslove je osvojio tijekom sedamdesetih i osamdesetih, a zadnji prije 38 godina. Nakon toga je šest puta završio na drugom mjestu te isto toliko puta osvojio kup. Istaknimo i da su u tom istom periodu od 38 godina naslove uglavnom osvajali Fenerbahče, Galatasaray i Bešiktaš, a Trabzonspor je tek treći klub izvan velike trojke koji je to napravio. Prvaci su još bili Bursaspor (2010.) te pretprošle godine Istanbul Bašakšehir.

Bh. nogometaš jedan od najboljih. Nekadašnji miljenik Hajdukovih navijača također prvak

Jedan od najvažnijih igrača u Trabzonsporovom pohodu na naslov bio je Danac Andreas Cornelius, koji trenutno dijeli status najboljeg strijelca lige s 15 golova, koliko imaju i Umut Bozok te Ayoub El Kaabi.

Odličan je u dresu Trabzonspora i Anthony Nwakaeme (11 golova i 10 asistencija), a bh. nogometaš Edin Višća zabio je devet puta te asistirao 12 puta. Naslov se piše i nekadašnjem hajdukovcu Jeanu Evrardu Kouassiju, koji je u Trabzonspor došao ove zime iz Kine, ali nije ostvario zapažen učinak.

 

Pročitajte više