"Čudan skup" na Pantovčaku: Josipović pozvao Pupovca na "sastanak o Srbima"



"NISU mi jasni kriteriji po kojima se pozivalo. Tu ima ljudi koji dosad nisu dali nikakav doprinos rješavanju problema srpske nacionalne manjine i udruga koje de facto ne postoje. Teško da bi oni sada mogli nešto ozbiljno reći o ovoj materiji. Ne razumijem ni zašto je pozvan jedan vladika, a neki drugi nisu. Moramo vidjeti s Vladom što ćemo učiniti", naglasio je Milorad Pupovac šef Srpskog narodnog vijeća komentirajući da je dobio poziv od Pantovčaka za 5. listopada ove godine kada  Josipovićevo Vijeće za socijalnu pravdu organizira vrlo ambiciozan skup posvećen problemima pripadnika srpske nacionalne manjine.

Problemi u domeni Vlade, a ne predsjednika

Kako piše Novi list na Pantovčaku očekuju dolazak Jovana Pavlovića, mitropolita zagrebačko-ljubljanskog, vladike slavonskog Save i predstavnika SDF-a koji vodi Veljko Džakula, SNS-a, Nacionalnog vijeća Srba, Zajednice vijeća općina, Prosvjete i Privrednika, poziv su dobili i ministarstvo regionalnog razvoja te rada i mirovinskog sustava, UNHCR, veleposlanici Srbije, BiH i Europske unije te župani i gradonačelnici s područja pod posebnom državnom skrbi.

Poziv je uslijedio nakon dva tjedna primirja između Pupovca i Josipovića koji su imali žestoku javnu polemiku.  Pupovac je izjavi za Novi list izrazio i čuđenje takvoj inicijativi jer je jasno kako su svi ovi problemi primarno u nadležnosti Vlade.

Vlada nezadovoljna inicijativom Pantovčaka

"Niti u Banskim dvorima nisu načisto kako se postaviti u ovoj situaciji. Čini se da ni u Vladi nisu oduševljeni skupom koji bi se trebao baviti temama za koje su u prvom redu oni odgovorni, a da nisu bili uključeni u njegovu organizaciju. U Vladi, doznajemo, još uvijek nisu izviješteni o održavanju tog sastanaka, ali odgovor na pitanje hoće li se odazvati kad dobiju informaciju i poziv nismo dobili", zaključuje se u tekstu Novog lista koji dodaje na kraju izjavu jednog neimenovanog ministra koji kaže da kada bi i dobio poziv ne bi otišao na taj skup.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.