Kerum neslavno zaključio mandat: Grad Split u 2012. godini napravio 38 milijuna kuna minusa

Foto: Joško Ponos/Cropix

GRAD SPLIT zaključio je 2012. godinu sa 38 milijuna kuna minusa, potvrdila je jutros Ljiljana Vučetić, šefica gradskih financija u odgovoru vijećniku Luki Roguljiću iz HDSSD-a.

"Uprihodilo se 710 milijuna kuna, a rashodi su bili 748 milijuna kuna, što predstavlja manjak od 38 milijuna kuna", kazala je Vučetić.

Gdje su pare za smetlište Karepovac?!

Roguljića je zanimalo i što je s 23 milijuna kuna, koliko je lani trebalo vratiti u sredstva za sanaciju smetlišta Karepovac.

"Je li odluka Gradskog vijeća o vraćanju sredstava ispoštovana, jer se dosad iz fonda za Karepovac nenamjenski utrošilo 10 milijuna eura", zanimalo je Roguljića.

Konkretan odgovor nije dobio. Tek se Vučetić požalila kako je za sanaciju Karepovca utrošeno mizernih 700 tisuća kuna.

Zanimanje za Karepovac je, inače, iskazalo i Državno odvjetništvo, koje već dobrih godinu dana istražuje je li bilo nepravilnosti s nenamjenskim trošenjem namjenskih sredstava.

Škola na Pujankama pretvorila se u crnu rupu splitskog proračuna

Što je sa školom na Pujankama, kada će biti gotova, pitao je danas iznimno angažirani Roguljić, kojeg je HDSSD kandidirao za župana splitsko-dalmatinskog.

Ni tu nije dobio konkretan odgovor. Problem je sa izvođačem radova koji je financijski pokleknuo te nema snage za dovršetak radova pa Grad Split troši milijune kuna na prijevoz učenika. Škola na Pujankama postala je tako uz Spaladium arenu nova crna rupa splitskog proračuna. Dogradonačelnik Jure Šundov požalio se i kako su sličnih problema imali i s Konstruktorom na uređenju Zapadne obale.

Kerum se pojavio na poslu

Posljednja sjednica splitskog Gradskog vijeća u ovom sazivu podijeljena je zbog obimnosti na dva dijela. Predviđeno je i da gradonačelnik Željko Kerum da izvješće o svom radu u zadnjem polugodištu 2012. godine. O nekoliko zadnjih izvješća nije se uopće raspravljalo pošto nije bilo Keruma da ga iznese, a vijećnici nisu prihvatili da to umjesto njega napravi dogradonačelnik Šundov.

Za divno čudo, Kerum se u sklopu svog rehabilitacijskog programa vraćanja u aktivnu politiku, danas pojavio u Banovini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.