Konzul se nije pojavio u Remetincu, splitski sud izdao nalog policiji da ga dovedu u zatvor!

Foto: croatia.ch

ANTE MADUNIĆ, bivši konzul RH u Njemačkoj, suvlasnik splitskog hotela Globo i vlasnik propale građevinske tvrtke Virgula, trebao se prošlog ponedjeljka pojaviti u Remetincu radi služenja zatvorske kazne od godine dana na koliko je pravomoćno osuđen zbog prevare obitelji Cuzzi, koju je olakšao za 140 tisuća eura.

Zašto se Madunić nije pojavio u zagrebačkom zatvoru nije poznato, ali je zato poznato da je splitski Županijski sud izdao policiji nalog za sprovođenje. Ako to ne pomogne, morat će se naložiti raspisivanje tjeralice.

Madunić obitelji Cuzzi nije platio ni lipe!

Madunić očito nije dobro primio odluku Županijskog suda koji mu je ipak izašao susret i smanjio kaznu s dvije na godinu dana, ali i, što je još važnije, iz nepravomoćne presude suca Željka Gusića, izbacio dio koji se odnosi na povrat novca.

To je, razumljivo, izazvalo revolt oštećene strane, no na sudu nam je pojašnjeno da su to napravili jer je pravomoćno okončan spor između Cuzzijevih i Virgule. Od te presude Cuzzijevi će imati malo ikakve praktične koristi, jer je Virgula blokirana s 26 milijuna kuna duga i nema naznanaka da će se ikada odblokirati budući da je završila u stečaju.

S druge strane, u kaznenom predmetu nepravomoćno je na vraćanje 140 tisuća eura bio osuđen Madunić, kao okrivljenik. Da je to prošlo, Cuzzijevi bi možda i vidjeli nešto od tih novaca.

Cijeli je problem ispao inače povrata novca za stan. Madunić se obavezao da će novac vratiti, no to nije učinio do dana današnjeg.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.