Plaćali, ali krivo: Hrvatske vode morat će 20 milijuna koncesijske naknade nakon Solinu platiti i Klisu?!

Foto: avetma (HRfoto)

NAKON što je Upravni sud pravomoćno presudio kako izvor rijeke Jadro iz koje se crpi voda za cijeli splitski bazen pripada Općini Klis, a ne Gradu Solinu, Hrvatske vode očekuje dodatni financijski izdatak. Klis će, naime, zatražiti da im se isplati koncesijska naknada od 1997. godine, što bi iznosilo oko 20-ak milijuna kuna, potvrdio je Jakov Vetma, načelnik Klisa.

"Hrvatske vode tu naknadu su plaćale Gradu Solinu, samo što su krivo plaćale jer se presudom utvrdilo da se izvor nalazi na području Općine Klis. Očekujemo da Hrvatske vode plate", kaže načelnik Vetma. 

20 milijuna kuna za investicije

Klis ima proračun od 17 milijuna kuna, 30 posto veći nego lani zbog korištenja fondova, kako europskih, tako i domaćih, no većina tog iznosa već je iskalkulirana kao rashod. Naknada koju u Klisu očekuju, predstavljala bi, stoga, izniman financijski impuls koji bi se u potpunosti mogao potrošiti na investicije. 

"20 milijuna kuna našoj Općini bi mnogo značilo za poboljšanje komunalne infratrukture. Imamo pet tisuća stanovnika, a Općina se prostire na 150 četvornih kilometara, što je, recimo, dvostruko veće područje nego ono koje zahvaća Grad Split. Imamo deset groblja i tu imamo velike probleme oko održavanja", kaže Vetma.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.