Poruka Bajiću: "Neka me pozovu, sve o Liniću spremna sam ponoviti na detektoru laži!"

Foto: Dragan Matić / Cropix

NI DRŽAVNO odvjetništvo, a ni policija nisu pokazali pretjerano zanimanje za podatke koje je u srijedu navečer prvi objavio Index, a koji su prilično kompromitirajući za ministra financija Slavka Linića.  Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića smo upitali hoće li što poduzeti po pitanju prezentiranih dokumenata iz Jadranskog pomorskog servisa (JPS) i izlista računa od kojih bi jedan mogao pripadati ministru financija Slavka Linića, no u DORH-u nisu bili pretjerano razgovorljivi.  

> Tajnica Linićevog prijatelja otkriva za Index: Podmitili smo Linića za pogodovanje u privatizaciji

"Državno odvjetništvo ne odgovara na pitanja što poduzima i što će poduzeti u određenom predmetu sukladno članku 36. stavku 3. točka 2. Zakona o državnom odvjetništvu", odgovorili su nam pismenim putem.

Iz policije ni riječi

Pokušali smo dobiti i reakciju od riječke policije, ali i ministra unutarnjih poslova, no nisu htjeli reći apsolutno ništa. Zanimalo nas je u kojem je svojstvu Mirja Tomas pozvana na policiju prije dvije godine te zašto to nigdje nije evidentirano. Zanimalo nas je i gdje su nestali računi koje je riječkom policijskom Uskoku predala Tomas i zašto o tome ne postoji evidencija.


Podsjetimo da je dugo godina vladala "harmonija" između riječke policije i JPS-a, a dokaz za to je molba šefa kriminalističke policije u Rijeci prema JPS-u da im se na revers da informatička oprema! Prema dostupnoj arhivi puno puta se spominjala istraga usmjerena prema JPS-u no bez konkretnih rezultata.  Ministar Slavko Linić danas nije htio govoriti o detaljima cijelog slučaja. Naš novinarski upit Liniću o računu iz Trsta još uvijek nema odgovora. Bolje sreće nisu bili danas ni novinari na Markovu trgu koji su Linića o računu pitali prije početka sjednice Vlade.  

Tomas spremna na poligraf

Uostalom, sada ni nije na Liniću da odgovara na pitanja o računu iz Trsta već policija i DORH moraju utvrditi pravu istinu o privatizaciji JPS-a. Sugovornica Indexa Mirja Tomas osim računa koje posjeduje, ali i zapisnika s nekih sastanaka u JPS-u, spremna je svoje izjave ponoviti i na detektoru laži.

"Iza svega što sam rekla o Liniću i JPS-u i dalje stojim. Sve mogu, u cilju istrage ako treba, ponoviti na detektoru laži!", rekla nam je Tomas. Državno odvjetništvo sada bi moralo napokon i reagirati.

Mirja Tomas za sutra je najavila i posebnu konferenciju za novinare u Rijeci. Javnosti će se još jednom predstaviti dokumenti kojima se dokazuje upletenost ministra financija Slavka Linića u financijske malverzacijame Jadranskog pomorskog servisa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.