Saudijska Arabija dodijelila prestižnu nagradu kleriku koji za 11. rujan krivi Busha

Screenshot: PeaceTV

INDIJSKI propovjednik Zakir Naik dobitnik je prestižne međunarodne nagrade Kralja Faisala za promociju islama putem svoje izuzetno popularne Peace televizije.

Naik je predsjednik Islamske istraživačke zaklade u Indiji i jedan je od pet dobitnika godišnje nagrade koju dodjeljuje saudijska Zaklada kralja Faisala osnovana 1976. godine. 

Propovjednik je izabran zbog doprinosa promicanju mira, a slovi kao najpoznatiji nearapski promotor islama čiji televizijski program prati više od 100 milijuna gledatelja.  

"Islam je jedina religija koja može donijeti mir čitavom čovječanstvu," rekao je klerik u video biografiji emitiranoj tijekom ceremonije održane u nedjelju.

Naik je poznat po govoru iz srpnja 2008. godine u kojem sugerira da al-Kaida nije odgovorna za zločin od 11. rujna u kojem je poginulo gotovo 3,000 ljudi, podsjeća AFP. 

"Čak će i budala znati da je to počinjeno iznutra," rekao je klerik i ustvrdio da iza napada stoji bivši američkih predsjednik George W. Bush.

Svećenik je u 2010. godini zbog "neprihvatljivog ponašanja" i brojnih "zapaljivih komentara" dobio zabranu ulaska u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.