Splitski gradonačelnik ostao bez omiljenog mjesta za izlazak: Propao Kerum, propala i kockarnica

VLADA je danas donijela odluku o oduzimanje koncesije kockarnicama Parentium u Poreču i hotelu Lav u Podstrani kod Splita. Razlog je gubitak bankarske garancije, odnosno, stečaj Credo banke.

Hotel Lav: Sami smo zatražili raskidanje koncesije

U upravi Grand hotela Lav kažu da su sami zatražili raskidanje koncesije, i to još u lipnju jer im financijski više nije bilo isplativo držati casino s obzirom na gospodarsku krizu i zabranu pušenja. U Lavu drže da će se prostor kockarnice moći iskoristiti na financijski isplativiji način. 

Bilo kako bilo, splitski gradonačelnik Željko Kerum ostao je tako bez svog omiljenog mjesta za izlazak. Mnoge je noći proveo u casinu hotela Lav, neko se vrijeme činilo da je tamo i preselio. 

Kockarskom stolu Kerum se u pravilu vraćao kad god bi zaiskrilo s Fani. Buduća gospođa Kerum često mu je prigovarala na raskalašenom provodu, u koji je Kerum u svojim boljim danima odlazio s nerazdvojnim društvom Svagušom i Livajom.

Sućo za dizanje atmosfere

Keruma kocka nije baš svaki put išla. U Lavu su navodno zabilježeni i vrlo neobuzdani ispadi. Dosta se pričalo po Splitu kako je jednom prigodom navodno zabio i nož u stol!

Keruma, tada još imućnog i sposobnog za servisiranje kockarskog provoda, pratila je u tim danima cijela svita. Legendarni Sućo, koji je nedavno izbatinan pred ulazom u neboder, bio je zadužen za dizanje atmosfere. S toliko je entuzijazma čovjek prihvatio zadatak da je i Kerumu često znao dignuti živac. 

Gdje će sada Kerum zakockati?

I sada je svemu tome došao kraj. Kerum je već neko vrijeme pod čvrstim stiskom Fani, koja ga ne pušta vani. Nema više kraj njega ni Svagija, ni Livaje, nesreća je htjela da teška bolest udalji i nezaobilaznog Baru Teklića, koji je s Kerumom u posljednje vrijeme bio vrlo blizak. Premda sa Kerumom propast casina hotela Lav nema veze, nekako se baš sve poklopilo. Propao Kerum, propala i kockarnica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.