Starac otet u Pakistanu apelirao na Obamu da ispuni zahtjeve al-Qaide: Moj život je u vašim rukama!

AMERIČKI državljanin Warren Weinstein, koji je u kolovozu prošle godine otet iz svoje kuće u gradu Lahoreu u Pakistanu, u video poruci objavljenoj tijekom vikenda na islamističkim stranicama apelirao je na američkog predsjednika Baracka Obamu da ispuni sve zahtjeve al-Qaide kako bi mu spasio život.

"Moj život je u vašim rukama gospodine predsjedniče. Prihvatite li zahtjeve, živjet ću. Ne prihvatite li zahtjeve, umrijet ću", poručio je 70-godišnji Weinstein (poruka počinje na 0:39 minuti priloženog videa).

Vođa terorističke skupine Ayman al-Zawahiri iznio je osam zahtjeva te obećao oslobođenje Weinsteina ispuni li ih američka strana. Al-Qaidini zahtjevi uključuju povlačenje američkih snaga iz Pakistana, Afganistana, Jemena, Somalije i Gaze, oslobađanje svih onih koji su uhićeni pod optužbom da su pripadnici al-Qaide ili Talibani, zatvaranje Guantanama te oslobođenje svih zatvorenika iz Guantanama i tajnih američkih zatvora, oslobađanje terorista osuđenih radi bombaških napada na WTC te oslobađanje rođaka Osame bin Ladena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.