U Makarskoj pokopan osnivač ACI-ja Veljko Barbieri, počast mu nisu odali ni SDP, ni HDZ

Foto: Tea Cimaš/Cropix

U MAKARSKOJ je danas pokopan Veljko Barbieri, osnivač ACI-ja. Začudo, s obzirom na izuzetni značaj koji je Barbieri imao u razvoju nautičkog turizma, sprovod je protekao bez viđenijih osoba iz makarskog političkog života.

SDP i HDZ jedinstveni u obvezama

"Nažalost, nisam mogao doći jer sam imao druge obveze", kazao nam je Marko Ožić Bebek, donedavni HDZ-ov gradonačelnik Makarske.

"Ja sam imao zakazane obaveze i primanje građana pa sam poslao zamjenika Miroslava Družijanića", kazao nam je SDP-ov gradonačelnik Tonči Bilić. 

Mileta: Nikoga nisam vidjela od makarskih političara na sprovodu. To je žalosno

"Ja ga nisam vidjela. Bila sam jedina predstavnica političkih stranaka u Makarskoj, što je, držim, žalosno, a i skandalozno jer je Veljko Barbieri bio Makaranin poznat ne samo u Hrvatskoj, već i mnogo šire. Neugodno me iznenadilo kako je tako malo ljudi došlo na sprovod, a pogotovo nedolazak viđenijih predstavnika političkog života u gradu", kazala nam je Maja Mileta, predsjednica SU Makarska.

Barbieri osigurao pet milijuna DEM za marinu u Makarskoj, novac nestao, luka se nikada nije izgradila 

Kad se govori o Makarskoj i Barbieriju, neizostavno se dođe na temu pet milijuna DEM koje je početkom 90-ih osigurao Gradu za izgradnju marine. Novac, podijeljen među hotelskim poduzećima Makarske rivijere je nestao, a marina nikada nije izgrađena.

"HDZ je isprva bio protiv marine, a onda su 2009. godine promijenili mišljenje i založili se za promjenu plana kako bi se izgradila", podsjetio je Bilić.

"Nismo mi bili protiv, nego se Makarska, kao i uvijek, podijelila po pitanju marine", ispravio je Bebek.

SDP-ov gradonačelnik žali se na prezaduženost: Gori od nas samo je Ludbreg

Novi gradonačelnik Makarske požalio nam se i kako je u problemima preko glave i da je termin za lokalne izbore uoči turističke sezone vjerojatno najgore rješenje koje se moglo smisliti za priobalne gradove i općine.

"Cijeli dan sam proveo na rješavanju naslijeđenih problema, a najgore je kreditno zaduženje Grada Makarske od 60 i pol milijuna kuna za gradnju sportske dvorane s bazenom. Grad Makarska je drugi najzaduženiji grad u odnosu na svoj proračun. Prvi je, mislim, Ludbreg s 112 posto zaduženja u odnosu na proračun, a drugi smo mi. Dug je u visini 70 pa do čak 90 posto proračuna, ovisno od godine do godine", žali se Bilić.

"Kredit nije problem jer ga Grad Makarska uredno servisira i ne može se gledati zaduženje na taj način jer se kredit ne vraća tijekom jedne, već više godina", kazao nam je Bebek.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.