Vlasnik tegljača smrti iz tunela Ledenik optužen za utaju više od 4 milijuna kuna poreza

Foto: Arhiva

VLASNIK tegljača smrti iz tunela Ledenik Jakša Michieli Tomić i Ante Klarić, direktori trgovačkog društva C.T.K. Zagreb, optuženi su za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju i štetu u državnom proračunu veću od četiri milijuna kuna.

Utaja teža od četiri milijuna kuna

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu tereti ih da nisu u poslovnim knjigama prikazali sve poslovne događaje pa su tako u 2008. godine izbjegli obračunati i platiti 3,5 milijuna kuna, a u 2009. godini još 735 tisuća kuna poreza.

Michieli Tomić i Klarić tvrde da nisu krivi. Brački kralj otpada brani se kako su podnijeli upravnu tužbu protiv rješenja Porezne uprave, dok kolega kaže da se nije bavio knjigovodstvom već je nadzirao radove na gradnji zgrade u Zagrebu.

Nabio dug od 13 milijuna kuna

Michieli Tomić obrnuo je veliki novac na prikupljanju otpada na svom Braču, no posljednjih godina poslovanje je krenulo nizbrdo. Prije dvije godine policija ga je prijavila za nepokretanje stečaja u C.T.K. Zagreb. U tom trenutku dugovanje društva bilo je 13 milijuna kuna. 

Svojedobno je izbio veliki skandal kada su mediji donijeli priču o noćnom provodu Michieli Tomića u društvu sudskog vještaka Marina Žunića i suca Roberta Pešutića kojem ovih dana trebaju presuditi za primanje mita i zloporabu položaja i ovlasti. Društvo se zateklo u striptiz baru Pasha na splitskim Bačvicama, a problem je ispao zbog (ne)plaćanja povećeg računa pa je čak pozvana i policija. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.