Znate li gdje je novi šef splitskog GV-a odradio pripravnički? U uredu Bajićeve žene!

Foto: Tino Jurić/Pixsell

ZNATE li gdje je SDP-ovac Boris Ćurković, novi predsjednik splitskog Gradskog vijeća, odradio pripravnički staž? U uredu supruge glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, potvrdio je Indexu sam Ćurković.

Iz MORH-a u ured Bajićeve žene

"U svojoj 38. godini napustio sam Ministarstvo obrane i otišao odraditi pripravnički staž u uredu odvjetnice Ecije Bajić Kuljiš. Zanimalo me pravo, a s Mladenom i Ecijom znam se godinama, prijatelji smo još s Pravnog fakulteta u Splitu", kazao nam je Boris Ćurković, koji je danas bez većih problema izabran za predsjednika Gradskog vijeća u Splitu.

Protiv je bio HDZ-ov blok, suzdržani su bili vijećnici Marijane Puljak, dok su Kerum i njegovi bili također za Ćurkovića. To ne iznenađuje jer je Ćurković, kao što je Index već pisao, kao direktor pravne službe Vodovoda i kanalizacije zaposlio Daliborku Barbir, kćer donedavne predsjednice Gradskog vijeća Nevenke Bečić.

Danas naslijedio Nevenku, prije 15 godina Ranka Ostojića

Ćurkoviću ovo nije prvi put da nasljeđuje na dužnosti u Banovini neku poznatu osobu, odnosno saborskog zastupnika. 

Prije 15-ak godina u splitskoj Gradskoj upravi preuzeo je resor upravljanja gradskom imovinom od aktualnog ministra policije Ranka Ostojića, a s kolegom vijećnikom iz SDP-a Milanom Blaževskim, inače, aktualnim ravnateljem splitske Lučke uprave i danas izabranim šefom Odbora za imenovanja GV-a, radio je neko vrijeme i u Carini.

Ćurković: Čast i obaveza

"Ovo je za mene velika čast i još veća obveza. U Gradskom vijeću nalazi se reprezentativan skup ljudi koje krase profesionalne i ljudske vrijednosti. To je garancija da će ovo Gradsko vijeće znati odgovoriti izazovima vremena. Nemojmo se zavaravati. Bit će raznih prelamanja silnica, različitih utjecaja, no ja se nadam da ćemo ih riješiti u jednoj demokratskoj raspravi", poručio je Ćurković u pozdravnom govoru.

Baldasar: Gdje čeljad nije bijesna, nije ni kuća tijesna

"Danas smo pokazali pravo lice demokracije. Imali smo i za i protiv, ali sve se glatko odradilo. Ovo je bio jedan demokratski i pitomi Split. Malo smo se stisnuli u vijećnici, u ovom sazivu imamo 35, umjesto 25 vijećnika, ali znate kako se kaže, kad čeljad nije bijesna, nije ni kuća tijesna", našalio se danas vrlo dobro raspoloženi gradonačelnik Ivo Baldasar.

Podrug: U pet saziva GV-a konstituirajuća sjednica nikada nije bila bez zakuske

Sutra bi trebao prirediti svoj briefing za novinare, što je nova praksa nove gradske uprava koja će nastojati s medijima i građanima izgraditi jedan sasvim novi odnos. Nova je praksa i da nema svečane zakuske.

"To se nikada nije dogodilo na konstituirajućoj sjednici, u svih mojih pet mandata", požalio se Indexu veteran splitskog Gradskog vijeća HČSP-ovac Luka Podrug.

U Banovinu stiže neovisna revizija

"Nažalost, takva je situacija, u Gradu Splitu, novca nema, moramo za par mjeseci uštedjeti 30 milijuna kuna. Plaće ćemo rezati za pet posto, ali ne samo u Banovini, već i za sve zaposlene koji plaću primaju iz gradskog proračuna, a njih je više od 1.200", kazao nam je gradonačelnik Baldasar.

Kako bi se što bolje upoznao sa situacijom, angažirat će neovisnu revizorsku kuću.

Kerum svoje poveo na marendu nakon Vijeća

Inače, saziv novog Gradskog vijeća šareniji je nego ikada. Ne samo da ima svećenika, tj. don Ivana Grubišića, nego ima i nekoliko časnika HV-a. Ćurković je satnik, šef kluba HDZ-a Petar Škorić bojnik, a najviši čin ima brigadir Jure Šundov.

Na sjednici se danas pojavio i Kerum. Svoje vijećnike poveo je na marendu nakon što su odradili obaveze u Banovini. Planira naći zamjenu za Gradsko vijeće, a ako mu ne pođe za rukom, nastojat će dolaziti koliko može, rekao je novinarima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.