Bik kod Splita probo bedro čovjeku na bikijadi. Policija objavila tko je kriv

Screenshot: RTL

Nakon što je tijekom vikenda na bikijadi u Radošiću kod Splita bik muškarcu probo bedro, policija je napravila očevid i u konačnici objavila što je poduzela.

Kako je policija danas objavila u priopćenju, nakon očevida i kriminalističkog istraživanja utvrdili su da postoji osnovana sumnja da je 33-godišnji muškarac počinio kazneno djelo "dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom".

"Olako je mislio da neće biti opasnosti"

Navode kako muškarac, organizator bikijade, nije poduzeo odgovarajuće zaštitne mjere u vidu postavljanje adekvatne zaštitne ograde kako bi se  spriječila opasnost za živote gledatelja, već je olako držeći da se opasnost neće dogoditi, postavio neadekvatnu zaštitnu ogradu i tijekom borbe bikova dva bika probila su ogradu i utrčala među gledatelje, čime je izazvana opasnost za živote prisutnih gledatelja.

Nadležnom državnom odvjetništvu biti će podnesena kaznena prijava protiv 33-godišnjaka, objavila je policija, dodajući da će kriminalističko istraživanje biti će provedeno i nad 59-godišnjakom koji je u tom trenutku vodio bika koji je ozlijedio muškarca, a vezano uz postojanje sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.