Bolesnik koji je stvorio igru koja potiče djecu da se ubiju: "Čistim društvo od ljudskog otpada"

Foto: Facebook

ČOVJEK koji je osmislio bolesnu i vrlo opasnu "igru samoubojstva" namijenjenu djeci nalazi se u zatvoru i tvrdi da ga zaluđene tinejdžerice obasipavaju ljubavnim pismima.

>> OPASNA IGRA STIGLA U HRVATSKU Djecu potiče na samoubojstvo. Roditelji, evo što možete učiniti

Philipp Budeikin nalazi se u zatvoru zbog optužbi da je nagovorio 16 maloljetnih djevojaka na samoubojstvo kroz igricu "Plavi kit" koja se polako širi svim zemljama svijeta.

21-godišnji Rus, koji je priznao krivnju za zločine koji mu se stavljaju na teret, kaže da su njegove žrtve "biološki otpad" i da su bile "sretne što će umrijeti" i da je na ovaj način jednostavno "čistio društvo od otpada".

"Ne brinite, sve ćete shvatiti. Umirali su sretni. Ja sam im dao ono što su trebali u stvarnom životu - toplinu, razumijevanje i povezanost", kazao je policiji mladi Rus.

Iako se u medijima spominjao broj od preko stotinu tinejdžera koji su se ubili igrajući "Plavog kita",  Budeikin tvrdi da se radilo o njih 16, dok ih je još 28 bilo spremno oduzeti si život.

"Postoje ljudi i postoji biološki otpad. Oni koji ne predstavljaju nikakvu vrijednost za društvo. Oni koji jesu ili koji će raditi samo štetu. Ja sam čistio naše društvo od takvih. Pet godina smišljao sam kako. Bilo je važno razlikovati normalne ljude od ljudskog otpada.

Igra je počela. Davao sam im zadatke, govorili su mi o sebi, a potom smo pričali putem Skypea kako bih saznao više o njihovu životu. Neočekivano, ali moja ideja je postala trend", hvalio se mladi Rus policiji.

Igra Plavi kit zapravo se temelji na ispiranju mozga psihološki labilnim tinejdžerima. U periodu od 50 dana nagovara ih se da izvršavaju različite "zadatke", u početku nešto manje opasne poput gledanja horor filmova, buđenja u sitne sate, a potom vrlo opasne poput samoozljeđivanja. Na kraju se od njih traži da se ubiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.