Četiri žrtve s luksuzne jedrilice koja je potonula kod Sicilije umrle su od gušenja

Foto: EPA

Prvi pregledi tijela četvero ljudi koji su poginuli u potonuću luksuzne jedrilice britanskog tehnološkog tajkuna Mikea Lyncha kod Sicilije prošli mjesec pokazali su da su umrli od gušenja kada im je ponestalo kisika na brodu, doznaje se iz pravosudnih izvora.

Lynch, njegova kći Hannah, kuhar i četvero gostiju poginuli su u potonuću jedrilice Bayesian duge 56 metara u jakoj oluji kod Porticella, u blizini Palerma, 19. kolovoza

Provest će se daljnji forenzički testovi

Prvi rezultati obdukcija četvero žrtava, predsjednika banke Morgan Stanley International Jonathana Bloomera, njegove supruge Judy, odvjetnika Chrisa Morvilla i njegove supruge Nede, sugeriraju da su umrli od gušenja kada su ostali zarobljeni na brodu.

Naloženi su daljnji forenzički testovi, a rezultati se očekuju za nekoliko tjedana, rekli su izvori. Obdukcije tijela kuhara Recalda Thomasa i Mikea Lyncha bit će provedene sutra, a Hanne u subotu.

Tijela poginulih, osim kuhara, pronađena su u kabinama na lijevoj strani broda, gdje su možda tražili posljednje zračne džepove, rekao je prošli mjesec zapovjednik vatrogasaca Palerma. Kapetan broda James Cutfield i članovi posade Tim Parker Eaton i Matthew Griffiths pod istragom su talijanskih vlasti zbog mogućeg ubojstva iz nehaja i brodoloma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.