Detalji akcije Uskoka: Policija vođi narkobande upala u kuću na Čiovu

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL/Ilustracija

U Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji uhićeno je devet osoba koje se povezuje s dilanjem raznih narkotika. U popodnevnim satima uhićeni su dovedeni na ispitivanje u splitski Uskok, a akcija je rezultat probijenih šifriranih razgovora koji su vodili putem kriptiranih aplikacija.

Reporter NoveTV doznao je da je vođa nezaposleni muškarac mlađi od 40 godina. Interventni policajci jutros rano upali su mu u obiteljsku kuću na Čiovu i uhitili ga. Ispitivanje svih uhićenih trebalo bi biti dovršeno do srijede ujutro.

Uskok ih sumnjiči da su kontrolirali veliki dio držišta drogom u Dalmaciji

Nakon ispitivanja, izvjesno je da će im odrediti jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnji u zločinačko udruživanje. U pitanju je skupina osumnjičena za trgovinu veće količine droge, a koja broji 16 osoba koji su uhićeni u više gradova od Splita do Zadra. Neki od njih već su u splitskom zatvoru ili za nekoliko ih policija još uvijek traga.

Uskok ih sumnjiči da su kontrolirali veliki dio tržišta drogom u Dalmaciji, konkretno da su prokrijumčarili 30 kilograma kokaina, ali i na desetke kilograma druge droge. Pritom su zaradili najmanje milijun eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.