Doznajemo: Napadač na zaštitara pripadnik je Bad Blue Boysa poznat po nasilju

Ilustracija: PIXSELL/Sandra Šimunović, Davor Javorović

SVA TROJICA muškaraca koja su sudjelovala u napadu na zaštitara, koji je nakon toga preminuo, u rukama su policije. Radi se o muškarcima u dobi od 22, 23 i 34 godine. Svi su pripadnici navijačke skupine Bad Blue Boys.

Kako smo doznali, jedan od njih, 22-godišnjak inicijala A.B., poznat je po nasilju, točnije, naši izvori tvrde nam da je u navijačkim krugovima poznat kao izrazito nasilna osoba.

Prema informacijama koje smo dosad doznali, upravo A.B. i 23-godišnjak koji su sinoć uhićeni, premlatili su zaštitara. 34-godišnjak koji se danas predao policiji bio je s njima u automat-klubu te je s njima i pobjegao. Njegovu ulogu policija treba razjasniti, no koliko je dosad poznato, on nije sudjelovao u ozljeđivanju zaštitara.

 

Policija potvrdila da ima svu trojicu

Policija je u 11:20 potvrdila da su sva trojica muškaraca pod njihovim nadzorom.

"Sva trojica muškaraca, čiji identitet je policija znala, sada su pod nadzorom.

Nakon intenzivnih mjera identificiranja i traganja za trojicom muškaraca koja su sudjelovala u teškom kaznenom djelu na području Trnja te jučerašnjeg uhićenja dvojice, i treći muškarac je u službenim prostorijama i pod nadzorom policije.

Njihov je identitet utvrđen operativnim radom na terenu te prikupljenim obavijestima, a radi se o muškarcima starosti 22, 23 i 34 godine. Kriminalističko istraživanje se nastavlja."

Policija jučer pokucala na vrata jednog osumnjičenog, otvorili roditelji

Kako smo doznali jučer, do uhićenja je došlo nakon što je policija pokucala na vrata jednog osumnjičenog koji živi s roditeljima. Njega nisu našli kod kuće, ali roditeljima su sve ispričali. Tada je nastala pomutnja među napadačima jer do njih dolazi informacija da je policija bila kod roditelja jednog od njih i shvaćaju da su otkriveni.

Nekoliko sati kasnije dvojica dolaze u policijsku postaju na Trnju, a policajci ih uhićuju. Radi se o mladićima rođenima 1999. i 2000. godine. Upravo ta dvojica policiji su bila ključna zbog smrti zaštitara.

Prvo je došlo do verbalnog, a zatim do fizičkog sukoba

Podsjetimo, 40-godišnji zaštitar Hrvoje Zanatić jučer je nasmrt pretučen oko 4:30 u automat-klubu na području zagrebačkog naselja Trnje.

Nakon prvotnog verbalnog sukoba nepoznati su napadači tjelesno napali Zanatića, a zatim pobjegli.

Kako smo neslužbeno doznali sva tri napadača su bila alkoholizirana, jedan znatno pijaniji od ostalih. Muškarac koji je djelovao alkoholiziranije od druge dvojice u jednom je trenu pokušao ući u službene prostorije kasina, odnosno u prostore gdje je zabranjen ulaz osobama koje nisu djelatnici. Zaštitar ga je u tome spriječio pa je došlo do sukoba.

Iako još treba točno sve utvrditi, prema onome što se zna jedan mladić ga je držao, a drugi ga je udarao. To su ova dvojica koja su sinoć uhićena, a među njima i poznati nasilnik. Treći, koji se jutros predao, je bio tamo, ali njegova uloga još nije najjasnija, no policija zasad smatra da je on bio sa strane.

Nakon što su ga pretukli, zaštitar je u jednom trenutku pao te udario glavom u stepenicu. Uskoro su napadači pobjegli, a netko je pozvao hitnu pomoć. Ozlijeđeni zaštitar je još davao znakove života te su ga reanimirali i prevezli u bolnicu. U bolnici mu se stanje pogoršalo i zaštitar je umro.