Državno odvjetništvo istražuje Keruma zbog isplate 5 milijuna kuna obitelji Ugrin

DRŽAVNO odvjetništvo istražuje je li bilo nezakonitosti u nagodbi Grada Splita sa obitelji Ugrin, kojoj je za 1.500 četvornih metara terena isplaćeno čak 5,25 milijuna kuna! Ugrine su bile prezadovoljne gradonačelnikom. "Da njega nije bilo, nikada se ovo ne bi riješilo", nisu krili zadovoljstvo nagodbom.

Dobar posao

Kerum se odlučio odriješiti kesu kako bi mogao nastaviti raditi nathodnik za Sveučilišni kampus, koji je započeo još njegov prethodnik Ivan Kuret, no bez riješene imovinsko-pravne zavrzlame.

Kerumov zamjenik Jure Šundov izjavio je prije koji tjedan da se radi o dobrom poslu, kojeg je izglasalo i Gradsko vijeće. Ugrine su tražile čak sedam milijuna kuna, cifru su nakon dužeg dogovaranja ipak zaključili na 5,25 milijuna kuna.

Sporna je visina nagodbe pa se u priču uplelo i Državno odvjetništvo, potvrdila je glasnogovornica Rene Laura. Ugrine se još sudski bore za ostatak parcele od nekih par tisuća "kvadrata".

Za Kampus može, za rodilište - ne može!

Kerum nije žalio isplatiti Ugrinama milijune da bi nastavio radove na nathodniku za Kampus, no gradsku blagajnu zaključao je za vlasnike baraka koje se nalaze na nesuđenoj trasi puta za novo splitsko rodilište. Zbog toga se i posvađao sa Dujom Marasovićem, ravnateljem bolnice i šefom gradskog HDZ-a. Još nisu zakopali sjekire. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.