Dvije djevojke u Meksiku tvrde da su ih silovali policajci, počeli i prosvjedi

Ilustracija Foto: EPA

STOTINE prosvjednika preplavile su ulice Ciudada de Méxica zahtijevajući pravdu za dvije tinejdžerice koje su navodno silovali policajci.

Oko 300 prosvjednika, uglavnom žena, krenulo je jučer prema tužiteljstvu u meksičkoj prijestolnici, javlja BBC

Prosvjednici naoružani ružičastom bojom i sjajilom

Prosvjednici naoružani ružičastom bojom i sjajilom došli su do zgrade tužiteljstva i razbili vrata, a na njima su ostavili svinjsku glavu. Proteste su potaknula dva nedavna slučaja silovanja.

Prvi slučaj se odnosi na tinejdžericu (17) koju su, prema njenim riječima, silovala četiri policajca u svom patrolnom vozilu u četvrti Azcapotzalca na sjevernom dijelu glavnog meksičkog grada, 3. kolovoza. 

Drugi slučaj se, također, odnosi na tinejdžericu (16) koju je, navodno, policajac silovao u muzeju u centru glavnog grada, samo nekoliko dana nakon prvog silovanja. 

Nasilje nad ženama svakodnevica u Meksiku

Bijesni zbog navodnih silovanja, prosvjednici su uzvikivali da traže "pravdu" te da ih se "ne štiti", već "siluje". Gradonačelnica Claudia Sheinbaum protest je opisala kao "provokaciju" te je rekla: "Željeli su da vlada odgovori nasiljem. Ali mi to nećemo učiniti."

Nasilje je učestalo nad ženama u Meksiku. Prema podacima Ujedinjenih naroda u toj zemlji dnevno bude ubijeno devet žena. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.