FOTO Olujno jugo u Dalmaciji, valovi okupali rivu u Zadru. Zatvoren dio autoceste

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Olujno jugo zahvatilo je Jadran, a snažan vjetar će puhati i sutra, s jakim olujnim udarima na krajnjem jugu. DHMZ za sutra prognozira da će u Dalmaciji padati obilni pljuskovi praćeni grmljavinom. U Dalmaciji se lokalno očekuju izraženiji pljuskovi. 

Na šibenskom i splitskom području tijekom noći jugo će jačati, izvještava HRT. Upaljen je narančasti alarm, riječ je o drugom od tri moguća stupnja koji označava opasno vrijeme.

Zbog veće količine vode na kolniku na pojedinim dionicama cesta vozit će se usporeno i otežano. HAK je pozvao vozače da u vožnji po mokrim kolnicima smanje brzinu i povećaju sigurnosni razmak između vozila. Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, a obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3.

Fotografije iz Zadra agencije Pixsell pokazuju da je jugo stvorilo velike valove koji su zapljuskivali rivu.

Stanje s trajektnim, katamaranskim i brodskim linijama

Zbog vjetra, u prekidu su trajektne linije: Porozina-Brestova, Lopar-Valbiska, Valbiska-Merag, Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje, Zadar-Preko, Gaženica-Bršanj (Iž), Gaženica-Kosirača-Olib-Silba-Premuda-Mali Lošinj, Zadar(Gaženica)-Brbinj, Sućuraj-Drvenik, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ;

Od katamaranskih linija u prekidu su: Zadar-Sali-Zaglav, Split-Hvar-Korčula, Žirje-Kaprije-Šibenik, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Zadar-Iž-Rava, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Molat, Zadar–Sali-Zaglav, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Pula-Zadar, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Bol-Jelsa, Split-Vis;

U prekidu su brodske linije: Ilovik-Mrtvaška, Mali Lošinj-Unije-Susak, Rava-Mala Rava-Veli Iž-Mali Iž-Zadar, Vodice-Prvić Šepurine-Prvić Luka-Zlarin-Šibenik, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar, Komiža-Biševo, Zadar-Preko, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ.

Trajekt na liniji 832 Prapratno-Sobra isplovit će večeras iz Sobre u 19:55 umjesto u 19:00 te sutra (24.02.) u 06:20 umjesto u 06:00 zbog loših vremenskih uvjeta u luci Prapratno. Brodska linija Vodice-Prvić Šepurine-Prvić Luka-Zlarin-Šibenik bez pristajanja u Prvić Luku;

U subotu će biti dodatno putovanje na liniji Gaženica-Bršanj (Iž), isplovljavanje iz Gaženice u 19:00 sati, dolazak Bršanj 20:15 sati, isplovljavanje iz Bršanja u 20:30 te dolazak u Zadar (Gaženica) u 21:45 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.