Gradonačelnik Pregrade će zamijeniti pokojnog Freda Matića u Bruxellesu

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj zamijenit će pokojnog Predraga Freda Matića u Europskom parlamentu. 

Podsjetimo, Matić je 23. kolovoza preminuo u bolnici nakon kratke i teške bolesti, odnosno komplikacija vezanih za žuč. Matić je na europarlamentarnim izborima u lipnju ove godine osvojio novi mandat u Bruxellesu pa se nakon njegove smrti postavilo pitanje tko će ga zamijeniti. 

"Do svibnja ću sigurno obnašati dužnost gradonačelnika"

Iz Zakona o izboru članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske proizlazi da Matića zamjenjuje prvi sljedeći neizabrani kandidat s liste. Vešligaj je bio četvrti na izbornoj listi SDP-a i koalicijskih partnera te će se tako u Bruxellesu pridružiti stranačkim kolegama Biljani Borzan, Romani Jerković Kraljić i Toninu Piculi. 

Vešligaj je potvrdio da prihvaća novu dužnost. "Izvijestio sam predsjednika sabora Republike Hrvatske da prihvaćam tu dužnost", kazao je za Zagorje.com. Objasnio je kako slijedi procedura koja bi mogla potrajati otprilike dva tjedna. Odgovorio je i što će biti s njegovom gradonačelničkom pozicijom. 

"Krenuli smo u pripremu proračuna za iduću godinu, a istovremeno imamo jako puno projekata u Pregradi koji su u tijeku i koje moram dovršiti. Tako da ću do svibnja iduće godine sigurno nastaviti obnašati dužnost gradonačelnika, dakako, bez ikakve financijske naknade, kako bih dovršio sve započeto", najavio je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.