Grupa starijih uništava aute po Zagrebu? "Čekamo ih po noći, nikako da ih uhvatimo"

Foto: Shutterstock

STANOVNICI zagrebačkog kvarta Srednjaci ovih su dana u Facebook grupi Moji Srednjaci objavljivali fotografije svojih automobila zalivenih tekućinom i zasutih ostacima hrane. Kako kažu, ovo je problem koji se događa godinama.

Vozila im polijevaju, pišu u grupi, gustom tekućinom poput smole koja se ne može ukloniti standardnim sredstvima za čišćenje i kemikalijama, a drugi javljaju da su na krovovima i vjetrobranima vidjeli pileću jetricu, ostatke od ručka, kavu i gazirane napitke.

Sve traje godinama

To traje još od 2017. godine, govori za Telegram jedna od susjeda. 

"Možete si zamisliti kako sam se osjećala, dobro da me infarkt nije udario kada sam vidjela tu smolastu tekućinu razlivenu po cijelom krovu, vjetrobranskom staklu i prednjoj haubi. Dečki su ga dva i pol sata polirali, još je ostalo malo toga na krovu. Mi smo svi kolektivno bijesni i frustrirani jer je apsolutno irelevantna vrijednost i marka vozila, zalijevaju se i uništavaju svi auti", kaže.

Kaže kako se radi o "sustavnom maltretiranju".

Počinitelji su umirovljenici?

Jedan od vlasnika automobila kojemu je vozilo poliveno tijekom noći navodi kako se priča da po kvartu operira više ljudi. Stanovnici tvrde da se radi o starijim ljudima.

"Najgore je što mi znamo otkud dolaze, riječ je navodno o osobama koje su umirovljenici i koje cijeli dan promatraju tko gdje parkira. Stanovnici Gajeva ne vole stanovnike Srednjaka. Logično je da, kad nemamo parking na Srednjacima, odemo u Gajevo i tamo parkiramo", rekao je za Dnevnik.hr.

Navodi da su planirali uhvatiti osobu ili osobe koje vandaliziraju automobile, no nije bilo uspjeha. "Ljudi su ostajali u autu cijele noći, dežurali, postavljali kamere, no taj netko ili neki ne daju se uhvatiti, oni vjerojatno promatraju teren i znaju kad to mogu napraviti da ih nitko ne vidi", dodao je.

Javila se još jedna stanovnica. "Suprug i ja imamo dva automobila i svaki smo tjedan najmanje triput u autopraonici. Frustrira me što se godinama nije ništa riješilo, nego je situacija postala još gora. Ja se više ne parkiram tamo", kazala je za Dnevnik.hr.

"Prošli mi je tjedan u tri dana prvo posipano ulje, a onda nešto smolasto po krovu auta, haubi i vjetrobranskom staklu. Zamalo sam se rasplakala, vozila sam auto odmah u autopraonicu i dečki tamo su ga dva i pol sata polirali i objašnjavali mi kako se poliranjem pomalo uklanja zaštitni sloj laka", dodala je.

Policija se zasad nije oglasila o slučaju.

Pročitajte više