HDZ-ov gradonačelnik Zadra SDP-ovki: "Sjednite na travu i zapalite joint"

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

NA GRADSKOM vijeću Grada Zadra došlo je do sukoba između HDZ-ovog gradonačelnika Branka Dukića i SDP-ove vijećnice Irene Dragić, javlja 057info.

"Invalid ste Domovinskog rata, no kao što vidimo, invalid niste, a svaki mjesec primate invalidninu na svoju veliku i nezasluženu plaću", prozvala ga je SDP-ovka.

SDP-ova vijećnica smatra kako je gradonačelniku mjesto u Općoj bolnici Zadar, odnosno na Odjelu ginekologije, gdje je dugo bio voditelj.

"Kao gradonačelniku prvi poriv Vam je bio da gradite. Upozoravali smo na previše istovremeno otvorenih gradilišta i blokadu prometa, a vi ste samozadovoljno govorili 'gradit će se dok god je gradonačelnika Dukića'. Građani su trpjeli i šutjeli vjerujući da će biti bolje, no sada, kad su se pojedine dionice otvorile, vidimo da je to puno gore od onoga što smo imali. Nažalost, umjesto Vas, brigu o građanima i pacijentima u Ulici Nikole Šubića Zrinskog preuzeo je ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina, koristeći svoje dragocjeno vrijeme upućujući dopise i apelirajući na Hrvatske ceste. Gdje ste cijelo to vrijeme bili Vi, vizionar i graditelj? Molim Vas, nemojte više ništa raditi u interesu Zadranki i Zadrana, vratite se na ginekologiju", poručila je Dragić.

"Zapalite jedan mali joint i duboko dišite"

Dukić ne vidi problem u primanju invalidnine kao ni u visini svoje plaće.

"Gradonačelnikova plaća je takva kakva je. Niti sam je ja birao niti tražio. Kad možda budete gradonačelnica jednog dana, vi se odreknite plaće poput svih socijaldemokrata. Što se tiče invalidnine, vi upadate u prava koja su određena. Vi bi nama i život ukinuli da možete. Nikad niste znali raditi ni graditi, ali znali ste zapovijedati. Što se tiče bolnice, ja i dalje dva puta mjesečno radim u bolnici i dostupan sam svim pacijenticama. A da će se nastaviti graditi, hoće. Potpisali smo ugovor vrijedan 567 milijuna kojim će se obaviti sva kanalizacijska infrastruktura u gradu Zadru. Kroz sljedeće četiri godine će se graditi, bio ja gradonačelnik ili ne. Mi znamo graditi i raditi i radit ćemo, a vi kad dođete, sjednite malo na travicu, zapalite jedan mali joint i lagano dišite", rekao je Dukić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.