HSP za referendum u Vukovaru: 7.000 potpisa za ukidanje ćirilice i srpskoga jezika

VUKOVARSKI HSP pokrenuo je u Vukovaru inicijativu za raspisivanje referenduma o ćirilici, koju je podržalo sedam tisuća građana. Prema Statutu Grada Vukovara, to je dovoljan broj potpisa za pokretanje referenduma o službenoj upotrebi srpskog jezika i ćiriličnoga pisma, objavljeno je danas na konferenciji za medije vukovarskoga HSP-a.

Prema riječima Petra Macuta, dopredsjednika vukovarskoga HSP-a, prema Statutu je za potpisivanje referenduma potrebno šest tisuća potpisa, a sada je Gradsko vijeće obvezno raspisati referendum o statusu ćirilice u Vukovaru.

Predsjednik HSP-a Danijel Srb je također zatražio ukidanje spornog članka Statuta Grada Vukovara. "Ako sporni stavak ne ukinu već u utorak, Gradsko vijeće će pasti", najavio je Srb koji je izrazio zadovoljstvo što su Vukovarci odlučili sudjelovati u pitanjima vezanima uz život u Vukovaru.

Sjednica Gradskoga vijeća grada Vukovara na rasporedu je sutra kad je, među najavljenim točkama dnevnoga reda, i HSP-ov prijedlog izmjene Statuta u dijelu o upotrebi ćirilice i srpskoga jezika. HDZ je najavio potporu HSP-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.