Japan upozorava: "Nuklearna prijetnja Sjeverne Koreje dosegla je neviđenu, kritičnu razinu"

Foto: Hina
 
PRIJETNJA sjevernokorejskog razvoja nuklearnog i drugih vrsta oružja dosegla je "kritičnu i opasnu razinu", upozorio je japanski ministar obrane.
 
U govoru pred svojim američkim i južnokorejskim kolegama u Filipinima, japanski ministar obrane Itsunori Onodera rekao je da je "od najveće važnosti da države kojima prijeti Sjeverna Koreja djeluju i suprotstave joj se": 
 
"Prijetnja koju predstavlja Sjeverna Koreja je na neviđenom, kritičnom i opasnom nivou. Zbog toga moramo izabrati odgovarajuće i različite odgovore na ovu razinu prijetnje".
 
Jimmy Carter izjavio da je spreman otputovati u Sjevernu Koreju
 
Južnokorejski ministar obrane Song Young-moo izjavio je: "Provokativno ponašanje Sjeverne Koreje postaje sve gore i gore", a Jim Mattis je rekao da njeni nuklearni testovi "prijete regionalnoj i globalnoj sigurnosti".
 
Do novih upozorenja dolazi usred sve veće krize između SAD-a i Sjeverne Koreje. New York Times je ovog vikenda objavio da je bivši američki predsjednik Jimmy Carter rekao da je "spreman otputovati u Sjevernu Koreju u ime Trumpove administracije kako bi pokušao pomoći u smirivanju situacije". 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.