Jeftino prodali zemljište: Uskok optužio HDZ-ovog načelnika općine Brela i suradnike

USKOK je podignuo optužnicu protiv čelnika Općine Brela. Optuženi su HDZ-ov načelnik Ivica Carević, članovi Poglavarstva Vesna Tomaš i Nikola Šošić te zamjenik načelnika Viktor Puljak, u doba počinjenja inkriminirajućeg djela šef Općinskog vijeća.

Uskok ih tereti da su tijekom 2006. i 2008. godine prejeftinom prodajom zemljišta oštetili općinu za dva milijuna kuna.

Šef splitsko-dalmatinskog HDZ-a ne zna ništa o Uskokovoj optužnici

U optužnici se navodi da su Carević i članovi Poglavarstva donijeli odluku o prodaji terena protivno uvjetima natječaja objavljenog u Narodnim novinama. Tako su kupci, umjesto najniže početne cijene od 750 kuna po kvadratu, trebali platiti svega 300 kuna. Kako bi prikrili prodaju zemljišta ispod cijene, bez osnova su pravdali razliku materijalnim i radnim doprinosom koji su kupci prije 30 i više godina dali za uvođenje i uređenje komunalne infrastrukture, navodi Uskokova optužnica.

Terete se da i su nezakonito pribavili pravo vlasništva u korist četiri osobe nad terenima od po 400 četvornih metara bez plaćanja kupoprodajne cijene, neistinito prikazavši kako se radi o zemljištu koje je dala Skupština Općine Makarska kao naknadu za oduzeto zemljište za potrebe gradnje Jadranske magistrale.

"Mirno spavam, znam da nisam kriv"

"Ovdje nisu optužena kaznena djela, već ljudi. To vam sve govori. Ovdje se radilo o ljudima, kojima je Tito porušio kuće pa smo donijeli odluke kako bi se sredilo nesređeno katastarsko stanje. Mirno spavam, jer znam da nisam kriv. U biti drago mi je što je konačno došlo do suda da se ovo jednom konačno zaključi", kaže načelnik Carević.

Zvali smo za komentar šefa županijskog HDZ-a Krunu Peronju. "O tome ne znam ništa", kratko je kazao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.