Karlovačka policija spriječila šest slučajeva krijumčarenja migranata

Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

Na području u nadležnosti PU karlovačke policijski službenici Ravnateljstva policije, PGP Cetingrad i Interventne jedinice policije su tijekom petka, 20. listopada, i u noći s 20. na 21. listopad u šest odvojenih slučajeva spriječili krijumčarenje stranaca.

Na području Karlovca te općina Josipdol, Krnjak, Cetingrad i Rakovica policijski službenici zaustavili su i kontrolirali vozače te su tom prilikom utvrdili da se u vozilima nalaze strani državljani, priopćila je PU karlovačka.

Osumnjičeni da su prevozili veći broj ilegalnih migranata

Policijski službenici PU karlovačke su nad šest osoba, od kojih su četvero strani državljani, a dvojica hrvatski državljani, proveli kriminalistička istraživanja zbog sumnje da su prevozili veći broj stranaca koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske.

U svim ovim događajima strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu. Protiv svih osumnjičenika podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.